Værgudene digger Neil Young

Det blir ingen «Like A Hurricane» på Koengen i kveld. – Det blir trolig pent vær og 13-14 grader i kveld, melder meteorologene.

Neil Young

I KJEMPEFORM: Neil Young får glimrende kritikker av tyske anmeldere.

Foto: Zak Hussein / AP

Utendørskonserter i Bergen er en pussig affære, med voldsomme kontraster. Under Rolling Stones-konserten i 2006 ble Koengen forvandlet til landets største fellesdusj, med påfølgende egenmeldingsdager uken etterpå.

Det dryppet godt på Metallica-konserten også, og i forkant av Foo Fighters/Queens Of The Stone Age-festen. Mens solen skinte som om den aldri skulle ha gjort noe annet da Kiss stod på scenen på Koengen 1. juni.

- Bra kveld, enda bedre helg

Neil Young

UFORUTSIGBAR: Neil Young spilte 20 låter i Tyskland lørdag, og har vært innom ytterligere 16 hittil på turnéen.

Foto: Zak Hussein / AP

I kveld kommer en av rockens adelsmenn, kanadiske Neil Young, med bergenske Real Ones som oppvarmere. Hovedattraksjonen går på scenen kl. 21.00, mens supportbandet starter halvannen time tidligere.

Alt tyder på at det blir en fin kveld på Koengen. Ifølge rapportene er Neil Young og bandet hans i kjempeform, og også værgudene ser ut til å være på konsertgjengernes side denne gangen.

- Det er meldt skiftende bris og pent vær. Temperaturen vil ligge på 13-14 grader. En viss fare for ettermiddagsbyger er det, men helst i indre deler av fylket, sier statsmeteorolog Ivar Hjellestad ved Vervarslinga på Vestlandet til nrkhordaland.no.

- Evigung Young

Mens vi først er inne på været: Det blir fuktig onsdag og torsdag, men nærmere helgen er det håp om lysning i skydekket.

- Jeg ser slett ikke bort fra at det blir en riktig så bra helg. Det er litt tidlig å si noe sikkert, men ting tyder på sol og temperatur på over 20 grader minst én av dagene i helgen, sier Hjellestad.

Når det gjelder hovedpersonen selv, overrasket han med å spille en helt ny låt under sin forrige konsert, som var i Coburg, Tyskland på lørdag. Avisen Nürnberger Nachrichten er fra seg av begeistring over konserten, og hyller grungens gudfar for en voldsom, fengslende og overbevisende opptreden i den lille tyske byen.

- Young forlot massene til tonene av Beatles-klassikeren «A Day In The Life». Han kunne like godt ha spilt Dylans «Forever Young», skriver avisens anmelder, Hans-Peter Reitzner.

Setlisten

Dette spilte Neil Young i Coburg lørdag:

1. Love And Only Love
2. Hey Hey, My My
3. Everybody Knows This Is Nowhere
4. Powderfinger
5. Spirit Road
6. Cortez The Killer
7. Cinnamon Girl
8. Helpless
9. Mother Earth
10. The Needle And The Damage Done
11. Unknown Legend
12. Heart Of Gold
13. Old Man
14. Get Back To The Country
15. Just Singing A Song
16. Sea Change
17. Ny låt, tittel ukjent
18. Cowgirl In The Sand
19. Rockin' In The Free World
20. A Day In The Life

NETT-TV: Se klipp fra konserten i Oslo Spektrum 11. august

Overrasker ofte

Men vær forberedt på overraskelser. Hittil på den europeiske delen av turnéen har Neil Young spilt hele 36 forskjellige låter. Foruten disse 20 kan bergenserne risikere å få høre blant andre «Fuckin’ Up», «All Along The Watchtower»,«Winterlong», «Mr. Soul» og «Too Far Gone».

Konserten i Coburg var også turnéens lengste så langt, sammen med konsertene i Berlin og Colmar, med 20 låter hver. Færrest låter fikk publikum i Firenze og Verona, med bare 14 låter.

Les alt om konserten på