Hopp til innhold

Unge gutter selger sex på nettet

Tilbyr voksne menn sex mot penger på homo-nettsteder. - Mer omfattende enn vi er klar over, sier politiet.

Chatting
Foto: colourbox.com

I rettssaken mot den tidligere politimannen Johan Martin Vie er det kommet frem at en rekke unge gutter prostituerer seg via kontaktsider på internett som Gaysir og Eros. Politiet er obs på problemet, men tror de kun får med seg et fåtall av tilfellene.

- Foregår på andre nettsteder

- Problemet er nok langt mer omfattende enn vi er klar over. Men det er nok ikke disse nettstedene som blir mest nevnt. Jeg har en følelse av at det meste foregår på nettsteder vi ikke kjenner til, sier politioverbetjent Bent Raknes ved Hordaland politidistrikt til nrkhordaland.no.

LES OGSÅ: Barneskolegutter selger kroppen | - Vi trodde ikke det var så mange

Gjennom etterforskningen av denne saken kom Raknes i kontakt med flere gutter som selger sex på nettet. Guttene forteller om utnyttelse, voldtekt og tvang.

Se multimedie-historie: Menn som selger sex

- De fortalte oss historier som var overraskende og til dels også skremmende, sa Raknes til NRK Brennpunkt tidligere i høst.

LES MER HER: Ingen ser sex-overgrepene

Fjerner brukere som selger sex

Innehaveren av Gaysir.no, Jim Roger Høyen, er kjent med problemet og sier nettstedet har klare rutiner for håndtering av prostitusjon på siden.

- Når vi får melding om slikt, fjerner vi brukerens profil og alt som vedkommende har lagt ut. I tillegg har vi en Kripos-knapp på siden, som alle har i sin meldingsboks, hvor medlemmene våre kan klage meldinger direkte inn til Kripos, sier Høyen.

Han avviser på det sterkeste at nettstedet bidrar til hallikvirksomhet.

- Det blir på samme måte som å anklage Telenor for hallikvirksomhet hvis noen avtaler noe slikt på telefon, sier Høyen.