Tyvene tok barnas turpenger

Da innbruddstyvene tok seg inn i Lekefabrikken barnehage på Kronstad i Bergen, stjal de alle pengene barna hadde spart opp. – Det er rett og slett simpelt, sier styrerassistent.

Da innbrusddstyvene tok seg inn i Lekefabrikken barnehage på Kronstad i Bergen, stjal de alle pengene barna hadde spart opp.

TOK PENGENE: Tyvene tok alle pengene barna i Lekefabrikken barnehage hadde spart opp. Vilde, Karoline og Karl fra Lekefabrikken barnehage viser hvor tyvene kom seg inn.

– Politiet var her hele natten når vi sov, og det var tyven også, sier Karoline.

Hun er en av barna Lekefabrikken barnehage på Kronstad som er opptatt av «politi og røver» i dag. Klokken halv fire natt til torsdag gikk nemlig innbruddsalarmen i barnehagen, og kort tid etter var politiet på stedet med politihunder.

Tok turpengene

Innbruddstyvene kom seg unna med 4000 kroner og barnehagens iPad. Tyvene var raske og målrettet. De gikk rett alarmen, og deretter til kontoret til styrerassistent Siri Endresen.

– De har gått veldig målrettet mot kontoret og tømt ut alle kontorskuffene, funnet nøkkelen til arkivskapet der, og tatt med seg alle pengene, forklarer hun.

Endresen er rystet over at noen kan stjele fra barna på denne måten.

– Barna ble veldig lei seg. Noen på grunn av iPaden, men også noen fordi de tror de ikke fikk gå på gymmen siden alle pengene er borte, sier hun.

– Det er rett og slett simpelt, det er råttent gjort. Det er jo en barnehage, og det pleier jo ikke å være mye penger i en barnehage.

Barna reagerer

Innbrudd i Lekefabrikken Barnehage

TEGNINGER: Vilde, Karoline og Karl fra Lekefabrikken barnehage har laget tegninger av tyvene.

Foto: Ole André Lagmandokk / NRK

Pengene tyvene fikk med seg skulle brukes til aktiviteter for barna. Disse er samlet inn fra foreldrene i barnehagen, og det er ikke bare de ansatte i barnehagen som er forferdet over innbruddet.

Hendelsen har vært dagens samtaletema rundt lunsjbordet også blant barna, og selv om tyvenes identitet ennå er ukjent, har barna i Lekekassen barnehage en idé om hvorfor noen har stjålet alle pengene.

– Jeg tror de skal kjøpe seg noe.

Hva tror du de skal kjøpe seg?

– Mat.

Endresen kommer videre til å levere en anmeldelse til politiet, og lover samtidig at barna fortsatt skal få gå på gymmen, selv om pengene er borte.