Hopp til innhold

Stor debatt i Bergen: Hareide beskyldt for ikke å ta vare på skaperverket

FESTPLASSEN (NRK): Erna Solberg hamret løs på Ap om ny E16 mellom Bergen og Voss, mens Knut Arild Hareide fikk klimakritikk.

Terje Breivik og Hareide

DIREKTE: Historisk mediesamarbeid i Bergen når BA og redaktør Sigvald Sveinbjørnsson (t.v.), BT og politisk redaktør Frøy Gudbrandsen og NRK og programleder Oddgeir Øystese inviterer til debatt.

Hordaland er fylket med flest nasjonale partitopper. Det setter unektelig en ekstra spiss på arrangementet når listetoppene møtes til Valgfest 2017 på Festplassen i Bergen tirsdag klokken 15.

Fra klokken 15.30 til 17 kan arrangementet ses direkte på NRK2, bt.no, ba.no og nrk.no.

– Slaget om Vestlandet blir vanvittig viktig i denne valgkampen, sier Audun Lysbakken.

SV-toppen er sammen med statsminister Erna Solberg (H) og KrF-leder Knut Arild Hareide de mest profilerte politikerne som deltar.

– At de kommer hit i stedet for å være på Arendalsuka, sier noe om hvor viktig det er for dem å vinne Vestlandet i dette valget, sier Dyveke Buanes, distriktsredaktør i NRK Hordaland.

Veibygging og arbeidsplasser

Også de øvrige partiene stiller med sine listetopper fra Hordaland:

  • Magne Rommetveit (Ap)
  • Helge Andre Njåstad (Frp)
  • Kjersti Toppe (Sp)
  • Arild Hermstad (MDG)
  • Terje Breivik (V)
  • Jeanette Syversen (Rødt)

– De møtes til debatter og dueller om temaer som veibygging, bompenger og kollektivtransport, sentralisering og arbeidsplasser, sier NRK-journalist Oddgeir Øystese.

Flere partiledere dropper Arendalsuka for «Valgfest» i Bergen.

DEBATT: Knut Arild Hareide, Audun Lysbakken og Erna Solberg er klare for Valgfest på Festplassen i Bergen.

Vil få frem forskjellene

Han leder programmet sammen med Sigvald Sveinbjørnsson og Frøy Gudbrandsen fra medarrangørene Bergensavisen og Bergens Tidende.

– Vi håper å få frem forskjellene mellom partiene på noen av de viktigste sakene for folk i Hordaland. Og så håper vi det blir litt underholdende. Det er derfor det heter Valgfest, sier Øystese.

Publikum er altså invitert til Festplassen, og det blir musikalske innslag og annen underholdning. Silja Sol og dePresno er blant artistene.

dePresno live

KLAR FOR VALGFEST: dePresno er blant artistene som underholder på Festplassen tirsdag ettermiddag.

Foto: Mattis Folkestad / NRK P3

Fersk meningsmåling

– Jeg gleder meg til å fortelle om Høyres politikk – hva vi vil – og til å fortsette valgkampen, sier Erna Solberg.

Dessuten vil spenningen Lysbakken og rivalene bærer på knyttet til hvordan de vil gjøre det i vest, bli delvis utløst under arrangementet.

– Vi presenterer en helt fersk meningsmåling om hvordan hordalendingene vil stemme, sier Øystese.

Debatter Norge rundt

NRK legger naturlig nok opp til en bred dekning frem mot stortingsvalget 11. september. Blant annet blir det valgsendinger fra en rekke steder i Norge på NRK2 og NRK.no.

Først ut er altså Bergen og Festplassen 15. august, før det i tiden frem til 5. september blir sendinger fra Stjørdal, Husøy, Hedmark, Møre og Romsdal, Hammerfest, Oslo og Trondheim.

Dessuten blir det fire partilederdebatter på NRK1. Den første går av stabelen allerede i kveld under Arendalsuka, den andre ved kanten av Jostedalsbreen 23. august. Seks dager senere er det statsministerduell i Tromsø, før den tradisjonelle partilederdebatten avholdes i Bergen 8. september.