Deig
5 dl. hvetemel
1/2 pose tørrgjær.
litt salt, gjerne grovkvernet.
2 ss god olivenolje.
ca 2 dl. vann.
Bland det tørre og tilsett olivenolje og vann til passe deig. Elt veldig godt. Jo lengre jo bedre blir deigen. Hev i ca 15 min. Nok til to passe pizzaer.
Tomatsaus
1 boks herm. tomater grovhakket.
1 stor hvitløk (uten kløfter) eller 5-6 fedd.
Disse to ingrediensene kjøres med stavmikser. Ha det over i en passe kjele.
Tilsett:
1 håndfull ferske basilikumblader.
1 ss fersk hakket oregano.(eller 1 tsj. tørket)
1 ss fersk hakket timian.(eller 1 tsj. tørket)
1 liten knivspiss malt kanel
1 liten knivspiss malt muskatnøtt.
1 laurbærblad.
1 knivspiss sukker.
2 store ss tomatpuré
1 dl. rødvin
Nykvernet pepper og salt.
La dette småputre på svak varme i ca 1 time.
Fyll: TUNFISK
Kjevle ut deigen som foregående. Bre på tomatsaus. Fordel tunfisk (på boks i vann) i passe stykker. Ha over revet vanlig ost, skivet fersk mozzarellaost og revet fersk parmesanost. Del noen svarte oliven i skiver og strø over. Fordel noen basilikumblader og fordel litt god olivenolje i tynne striper over. Stek som foregående.
Alternativt fyll: REKE OG PEPPIRONI
Kjevle ut halve pizzadeigen ca 1/2 cm tykk, på et bakepapir. Legg det så på steikeplaten. Bre utover et tynt lag tomatsaus. Legg på litt vanlig revet ost (ikke for mye). Ta en fersk liten rund mozzarella ost og del i tynne skiver. Fordel over pizzaen. Legg på peppironi og reker. Del en plommetomat eller en annen god tomat i skiver og legg på. Strø over revet fersk parmesanost. Fordel noen blader med fersk basilikum. Hell over litt god olivenolje i tynne striper.
Stekes på nest øverste rille i 12-13 min 250 grader.
- Disse er snadder, skriver innsender Anita C. Bernhardsen. Vi tror hun så gjerne.