Tulletelefon førte til væpnet politaksjon på videregående skole

Politiet rykket ut til Laksevåg videregående skole i Bergen etter det som viste seg å være en falsk melding om en knivtrussel. – Vil få konsekvenser for elevene som var involvert, sier rektor.

Politiaksjon Laksevåg

VÆPNET: Politiet rykket ut med flere politibiler da de fikk en telefon fra en person som hevdet at han var blitt truet med kniv.

Foto: Bergen Foto Media

Politiet fikk klokken 11.39 en telefon fra en person som hevdet at han var blitt truet med en kniv.

– Det er snakk om en gutt, eller ung mann, som skal ha blitt truet av en annen gutt eller mann. Vi har rykket ut til skolen, men vet foreløpig ikke hvem innringeren er, opplyste operasjonsleder Lars Geitle ved Vest politidistrikt til BT.

Det viste seg imidlertid at meldingen om knivtrussel var falsk.

Falsk alarm

– Det som ble ringt inn var en falsk alarm. Ingen har blitt truet med kniv. Hendelsen ble raskt oppklart og politiet dro fra skolen etter kort tid, sier rektor Tove Føsund til NRK.

Hun forteller at innringeren var elev ved skolen, men vil ikke si hvor mange personer som var involvert i hendelsen.

Politiet kom til skolen i elevenes friminutt. Skolen ble ikke evakuert og undervisningen foregår som normalt.

– Får kosekvenser for de involverte

– Det var veldig udramatisk, og elevene har tatt det hele fint. Men det er klart at dette vil få konsekvenser for elevene som var involvert, sier Føsund.

De aktuelle elevene og deres foresatte vil bli innkalt til en samtale med skolen for å få klarhet i det som har skjedd. Også politiet kommer til å snakke med de involverte, opplyser Føsund.

Rektoren vil ikke si noe om hvilke videre konsekvenser tulleringingen vil få for elevene.

– Det er som oftest veldig rolig her, så det er klart at dette er en hendelse som vi ble veldig overrasket over, sier rektor Føsund.