Truet med pistol og teipet fast ansatt

Nå offentliggjøres overvåkningsvideoen etter det brutale bensinstasjonsranet. – Vi setter stor pris på tips, sier politiet.

Overvåkningsvideo fra ranet av Statoil-stasjonen i Hesthaugvegen i Åsane natt til 12. november 2015.

HER KOMMER RANEREN INN: Overvåkningsvideo fra ranet av Statoil-stasjonen i Hesthaugvegen i Åsane natt til 12. november 2015.

Det brutale kioskranet skjedde på Statoil-stasjonen i Hesthaugvegen i Åsane natt til 12. november i fjor. Den ansatte ble truet med pistol og teipet fast på pauserommet.

– Ranet er svært brutalt utført, fastslo politiet.

To og en halv måned senere er gjerningsmannen fortsatt på frifot. Nå håper politiet at overvåkningsvideoen skal bidra til tips som kan føre til at saken blir oppklart.

I videoen ser man hvordan raneren går inn hovedinngangen, sklir og faller, før han kommer seg på beina og går rett til kassen. Der truer han den ansatte med pistol.

– Vi leter fortsatt etter gjerningspersonen, og setter stor pris på tips fra publikum, sier stasjonssjef Arne Vidar Hansen ved Bergen Nord politistasjon til NRK.

Den ansatte hos oss har hatt det svært tøft etter ranet, og er så vidt tilbake i arbeid.

Erik Midtrød, stasjonseier
Overvåkningsvideo fra ranet av Statoil-stasjonen i Hesthaugvegen i Åsane natt til 12. november 2015

TRUER MED PISTOL: Raneren truer den ansatte til å forlate kassen.

Foto: Overvåkningsvideo

Ranstallet økte i fjor

Mens ranstallene ellers i Norge stupte, opplevde Bergen tidenes ranshøst. Elleve av totalt 17 norske ran mellom august og oktober skjedde her.

Politiets årsstatistikk for 2015 forteller at det ble utført 116 ran i Hordaland i fjor, mot 91 året før. 84 av ranene ble utført i Bergen sentrum.

I de fleste sakene er noen pågrepet og siktet, men raneren av bensinstasjonen i Åsane har politiet fortsatt ikke fått fatt i.

– Den ansatte har hatt det svært tøft

Ifølge ledelsen på stasjonen er ransofferet fortsatt preget av hendelsen.

– Den ansatte hos oss har hatt det svært tøft etter ranet, og er så vidt tilbake i arbeid, sier Statoil-stasjonseier Erik Midtrød.

Han samtykker likevel til politiets ønske om å publisere videoen, i håp om at det kan bidra til at ranet oppklares.

Ran Statoilstasjon Åsane

PISTOLRAN: Natt til torsdag 12. november i fjor ble denne Statoil-stasjonen i Åsane ranet. Raneren var maskert med finlandshette og bevæpnet med pistol. Dette var det 12. ranet i Bergen siden august.

Foto: Marthe Njåstad / NRK

– En stygg sak

Politiet fikk melding om pistolranet via et vaktselskap. Hendelsen skjedde like etter klokken 03.00. Flere politipatruljer ble omdirigert til stedet og hundesøk ble iverksatt – uten resultat.

Måten raneren oppførte seg på og ting han har sagt gjør at politiet ser ekstra alvorlig på hendelsen.

– Dette er en stygg sak, sier Hansen ved Bergen Nord politistasjon.