Trude Drevland trekker seg fra bystyret i Bergen

Trude Drevland har bestemt seg for å si nei til å fortsette i politikken i Bergen. Det skriver hun fredag ettermiddag på sin Facebook-side.

Trude Drevland

VIL IKKE TILBAKE: Trude Drevland takker nei til å fortsette i politikken i Bergen

– Jeg takker for all støtte i Bergen og vil med dette meddele at jeg har tatt den tunge, men for meg riktige beslutningen at jeg ikke vender tilbake til bystyret i Bergen.

I desember ble det klar at statsadvokaten i Hordaland la vekk saken mot Drevland. Hun var tiltalt for grov korrupsjon i forbindelse med den såkalte cruisedåp-saken.

Vil fortsatt støtte Høyre

Allerede i boken Trude Drevland ga ut i høst gikk hun langt i å slå fast at hun ikke ville vende tilbake til politikken. Drevland var i forrige periode ordfører i Bergen. Etter valget ble hun gruppeleder for Høyre i bystyret frem til hun ble suspendert.

– Jeg er et politisk menneske og vil alltid være i Høyre. Utover dette ønsker jeg ikke å gi ytterligere kommentarer, skriver Trude Drevland på facebook-siden sin i dag.

Saken mot Trude Drevland henlagt

PÅ BOKSIGNERING: Trude Drevland da boken hennes kom ut i høst.

Foto: Stian Sørum Røkenes / NRK

Var ønsket tilbake

I Bergen Høyre har man vært fast bestemt på at Trude Drevland var ønsker tilbake i bystyregruppen.

– Vi håper Trude fortsatt vil bidra i partiet sitt arbeid, og ønsker henne velkommen tilbake dersom hun selv ønsker det, skrev leder i Bergen Høyre, Anne Lorgen Riise, i en pressemelding da saken mot Drevland ble henlagt.

Gruppeleder i Bergen Høyre, Hilde Onarheim, sier hun respekterer Drevlands avgjørelse om å ikke komme tilbake.

– Drevland vet at hun har vært og er ønsket tilbake i bystyret. Vi regnet kanskje med at hun ville komme tilbake, men jeg har full forståelse for valget hun nå har tatt. Drevland har vært gjennom mye, sier Onarheim.

– Hva kommer dere til å savne i bystyret når Drevland nå ikke kommer tilbake?

– Trude er og har alltid vært en fargeklatt. Hun er en dyktig og tydelig politiker. Selv om hun forsvinner fra bystyret vil hun nok fremdeles være i bybildet, og det vet vi at mange setter pris på, sier Onarheim.