Over 90 lokalmatprodusenter kommer til Bryggen for å selge varene sine når Bergen Matfestival arrangeres i helgen.
Den store samlingen av produsenter som kommer til Bergen fredag gjør festivalen unik.
– Det er den eneste festivalen i Norge hvor alle som selger mat har laget den selv, sier festivalsjef Gunnar Nagell Dahl.
Tror på 100.000
I fjor var mellom 70.000 og 100.000 innom festivalen. Når festivalen starter i år, tror arrangøren på sekssifret antall besøkende langs matbodene i Bergen.
Og nærheten til dem som lager maten er en viktig årsak, tror arrangøren.
– Jeg tror folk er ute etter det ekte. De har lyst å se hvor maten blir produsert og snakke med dem som lager den, sier Dahl.
Festivalen går side om side med Bergen Matfestival.
– Det er det vi gjør her. Vi har ingen kommisjonshandel. Det er produsentene selv som står i bodene, legger han til.
Viser til Fisketorget
Arrangøren viser for eksempel til Fisketorget sitt fokus på turister som en grunn til at mange kanskje heller velger en festival med lokale produsenter.
– Folk savner gjerne den direkte kontakten med fiskeren. Det får du ikke i dag, sier Dahl.
Det tror også Toril Holt, torgsjef på Fisketorget. Hun legger nå en ny strategi for Fisketorget.
– Det handler om å få et bredere utvalg enn det som vi har i dag. Jeg tror vi kan lære av festivaler som Matfestivalen og Bondens marked.