Trine (24) får nakenbilder av kvinner og lager smykker av dem

Trine Helen Sejrup skulle egentlig bare lage et «vennskapssmykke» til venninnen. Nå får hun innboksen full av svært intime nakenbilder fra kjente og ukjente kvinner. – Brystvorter er veldig pene, mener kunstneren.

Trine (24) lager smykker av brystvorter og vaginaer.

NAKENKUNST: Trine Helen Sejrup (24) lager kunst av kvinners brystvorter og vaginaer.

– Jeg synes det er veldig gøy når folk bestiller personlige smykker. Det er en tillitssak å sende bilder av sine egne brystvorter som de vil jeg skal lage smykke av, sier den 24 år gamle kunststudenten.

Egentlig begynte alt som en gave til en venninne.

– Jeg laget først et sett, til meg og venninnen min, som skulle være vårt vennskapssmykke, en «girl power»-brosje, forklarer Sejrup.

Kunstprosjekt om kroppspositivitet

Den unge kunststudenten ble såpass fornøyd med resultatet, at hun så et potensial til å videreutvikle konseptet. Dermed ble det utstilling og avslutningsprosjekt på Høyskolen Kristiania.

kroppskunst

NATURTRO: – Jeg synes brystvorter er en veldig pen del av kroppen, sier kunststudenten.

Foto: Stian Røkenes / NRK

– Prosjektet handler ikke egentlig om brystvorter eller vaginaer. Det handler om kroppspositivitet. Det er dét budskapet som er formidlet gjennom utstillingen min, sier Sejrup, som i høst blir student ved Kunsthøgskolen i Bergen.

Jeg ønsket at utstillingen skulle være en beskjed til alle som er misfornøyd med kroppen sin av en eller annen grunn. Poenget mitt er at alle deler av alle kropper er fine.

Trine Helen Sejrup, kunststudent

– Jeg hadde lyst til å avbilde noe som er veldig intimt for mange, i mange forskjellige versjoner. Jeg ønsket at utstillingen skulle være en beskjed til alle som er misfornøyd med kroppen sin av en eller annen grunn. Poenget mitt er at alle deler av alle kropper er fine.

Og nå er budskapet fra utstillingen også blitt et salgsobjekt. Brosjer og halssmykker av brystvorter eller vulva, som hun enten lager etter fantasien, eller på bestilling fra folk som sender inn bilder av seg selv som de ønsker å få laget smykker av.

– Jeg synes brystvorter er en veldig pen del av kroppen. Jeg synes det passer som smykke, og noe man kan bære med stolthet, sier smykkekunstneren, som tidligere også har blitt omtalt i BA.

Oldemor er kjempefan

Tilbakemeldingene på kunstprosjektet og smykkene varierer.

– De fleste synes det er kult og noe de skulle ønske de turde å gå med selv. Og så er det mange som synes det er morsomt, og noen som synes det er ekkelt, som mener det ser ut som en avkuttet kroppsdel, forteller hun.

Kroppskunst vulva

VULVA: Trine Helen Sejrup lager smykker på bestilling fra folk som vil ha en kopi av egne, intime kroppsdeler. Materialet er leire.

Foto: Stian Røkenes / NRK

For Sejrup er negative kommentarene like viktige som de positive.

– Kunst skal provosere og sjokkere. For meg er det en seier at noen bryr seg om kunsten du lager, det betyr bare at du har klart å formidle et budskap, sier hun.

Men det er særlig én tilbakemelding hun setter ekstra stor pris på, som er utelukkende positiv.

– Oldemoren min er min største fan. Hun synes prosjektet mitt er veldig bra!