Kveldens store overraskelse: Brann klarer ikke score mål....

Azar Karadas

KOM TIL KORT: Azar Karadas klarte ikke score mot Marseille.

Brann hadde lagt respekten igjen i garderoben og gikk på med krum hals mot Marseille på Brann Stadion i kveld. Med et godt resultat mot franskmennene ville gruppespillet i Champions League være innen rekkevidde.

Rødtrøyene hang absolutt med i hele første omgang, men nok en gang ble det tydelig at Brann fortsatt spiller som om Thorstein Helstad var spiss. Njogu Demba-Nyrén og Azar Karadas fikk lite til, og virket alt annet enn samstemte i angrep.

Birkir Sævarsson

PÅ HØYREKANT: Birkir Sævarsson kom til Brann fra Valur i midten av juli, og har så langt kun spilt én obligatorisk kamp for rødtrøyene.

Snurret rundt

To som derimot fikk det til å stemme, var Marseilles Ben Afra og Benoit Cheyrou. Førstnevnte snurret rundt med Brann-forsvaret og la inn til Cheyrou, som satte inn 1-0 med en frekk hælflikk.

Andre omgang ble en traurig affære, hvor Brann fikk lite til. Kun da vingene kom rundt på sidene og slo inn mot Azar Karadas, ble det farlig.

Mot slutten kunne Cissé lett ha senket Brann fullstendig da frisparket hans skiftet retning i muren og satte kursen mot det tomme hjørnet i Brann-målet - men ballen gikk like utenfor.

Innbytter Petter Vaagan Moen kom nærmest scoring for Brann, da han i det 91. minutt skrudde et frispark i tverrliggeren.

- Imponert over spillerne

- Vi blir for stasjonære, og de utnytter den ene feilen vi gjør. Samtidig ser vi bedre ut defensivt enn på lenge. Jeg er imponert over flere av spillerne, ikke minst Birkir Már Sævarsson. Han løste oppgaven veldig bra og spennende, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Viasat 4.

Brann-treneren mener Marseille var flinkere enn Brann til å trykke på bakrommet, sette fart på ballen og være bevegelige. Han innrømmer samtidig at innbytter Robbie Winters muligens burde vært kommet innpå tidligere i kampen.

- Samtidig var det viktig at de ikke fikk mål nummer to. Hadde jeg satt Robbie inn, hadde vi kun hatt ett bytte igjen, noe som er skummelt med tanke på skader og uforutsette ting. Nå har vi i alle fall en ørliten mulighet når vi reiser ned, sier Mjelde.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Erik Huseklepp

NESTEN UMULIG: Med tap på hjemmebane må Erik Huseklepp og de øvrige Brann-spillerne håpe på et mirakel i Marseille om to uker.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE:

Slutt. Marseille vinner 1-0 på Brann stadion. Returoppgjøret spilles i Marseille 27. august.

93. min. Marseille triller ball på midtbanen og ser ut til å ha god tid.

91. min. Frispark til Brann på 25 meter. Petter Vaagan Moen gjør seg klar til å skyte. Ballen skrus over muren og treffer tverrligger. Branns største sjanse i kampen så langt.

89. min. Charles Kaboré avslutter fra 20-meter, men ballen går høyt over mål.

87. min. Bakari Koné går ut og Elliot Grandin kommer inn for Marseille.

85. min. Frispark til Marseille på hjørnet av Branns 16-meter. Cissé skyter, treffer en Brann-spiller og ballen stryker like utenfor stolpen. Marseille får corner, men ballen går til slutt ut bak dødlinjen.

84. min. Marseille triller ball utenfor Branns 16-meter. Franskmennene har god kontroll på banen og Brann venter fortsatt på sin første skikkelige sjanse.

83 min. Marseille med frispark til høyre for Branns 16-meter. Blir slått langs bakken inn i femmeteren, men Brann får klarert.

82. min. Sigurdsson klarerer corneren.

81. min. Corner til Brann. Ender i ny corner. Blir slått inn på første stolpe, men Marseille bryter og setter igang en kontring. Marseille vinner et hjørnespark.

79. min. Marseille gjør et bytte. Niang går ut og inn kommer Cissé.

78. min. Huseklepp og Winters spiller vegg på høyrekanten. Huseklepp blir felt og får et frispark midt på Marseilles banehalvdel, men det ender i ingenting.

77. min. Winters med innlegg, men Marseilles keeper, Mandanda, plukker ballen enkelt.

76. min. Brann tar corneren, men det blir avblåst for frispark inne i 16-meteren.

75. min. Robbie Winters kommer inn for Demba-Nýren.

74. min. Karadas får et frispark på venstrekanten. El Fakiri slår frisparket og ballen stryker lengste stolpe. Brann får corner.

70. min. Birkir Már Sævarsson går ut og Petter Vaagan Moen kommer inn. Huseklepp går over på høyrekanten og Vaagan Moen tar over venstrekanten.

67. min. Bjørn Dahl med innlegg fra høyre. Azar Karadas stupheader på femmeteren, men ballen går til side for mål.

66. min. Marseille prøver en stikker til Ben Afra, men Opdal er fint ute og møter.

64. min. Corner til Brann. Hassan El Fakiri slår halv-kort til Demba-Nyren, som igjen får lagt inn. Ballen går over alle og ut til innkast for Marseille.

62. min. Taiwo får slått en ball langs bakken inn i Branns 16-meter. Koné får skutt, men Opdal redder.

61. min. Ben Afra setter fart på venstrekanten, men Bjørn Dahl får ryddet opp og klarert til kast.

57. min. Demba-Nýren får skutt i fra hjørnet av 16-meteren, men Marseille-keeperen redder enkelt.

55. min. Corneren går utenfor 16-meteren og Marseille får trille ball langt inne på Branns banehalvdel før Brann til slutt får brutt.

54. min. Ben Afra og Koné kombinerer fint på venstrekanten og Kone får til slutt avsluttet, men ballen går til corner.

52. min. Eirik Bakke blir byttet ut. Inn kommer Tijan Jaiteh.

50. min. Marseille vinner et hjørnespark. Bjørn Dahl får headet ballen ut av 16-meteren.

48. min. Marseille triller ball på Branns banehalvdel. Forsøker et inlegg, men Brann får klarert.

46. min. Utspark fra Opdal. Sævrasson prøver å spille igjennom til Demba-Nýren, men han taper hodeduellen.

Pause

44. min. Brann blir presset bakover og Marseille kontrollerer spillet og får slått et inlegg, men ballen kontrollerer Hanstveit ut over dødlinjen.

40. min. 0-1. Ben Afra kommer seg rundt på Branns høyrekant og får lagt inn fra dødlinjen. Cheyrou får såvidt en hæl på ballen og lagt den i lengste hjørne.

39. min. Brann får frispark midt på Marseilles banehalvdel. Hassan El Fakiri får lagt inn i 16-meteren, men Marseille vinner tilbake ballen.

36. min. Marseille triller ball foran Branns 16-meter. Brann bryter og Marseille-kapteinen Benoit Cheyrou tyr til ulovlige midler og får gult kort.

34. min. Huseklepp i fint driv på venstrekanten, men ballen går til corner. Demba-Nýren får skutt, ballen går velplasert nede i venstre hjørne, men keeperen er med på notene og redder komfortabelt.

33. min. Sævrasson utfordrer igjen på Branns høyrekant. Forsøker seg på et inlegg, men ballen går til corner. Hassan El Fakiri tar corneren, men ballen havner i klypene på Mandanda.

30. min. Sævrasson får skutt like utenfor Marseilles 16-meter, men ballen triller inn til keeper Mandanda.

29. min. Marseille får skutt, men ballen går langt utenfor mål.

28. min. Hanstveit tar et frispark på midtbanen. Ballen blir løftet inn like utenfor Marseilles 16-meter, men Azar Karadas taper hodeduellen og Marseille bryter.

26. min. Sævrasson blir spilt igjennon i Marseilles 16-meter, men keeperen når ballen først.

24. min. Marseille-kapteinen Cana prøver seg på et skudd fra 20 meter, men det blir blokkert og ballen triller inn til Opdal.

23. min. Huseklepp utfordrer på venstrekanten, men roter bort ballen.

21. min. Marseilles triller ball på midten. Cheyrou setter fart og får skutt cirka fra 16-meteren. Opdal redder, men må gi retur. Niang får ballen, men mistet den og Brann klarerer.

19. min. Gult kort til Marseilles Mamadou Niang.

17. min. Sævarsson løper forbi Marseille-spillerne på høyrekanten, men blir felt og får frispark. Frisparket blir slått langs bakken inn i Marseilles 16-meter, men keeperen når ballen før Sævrasson.

15. min. Brann får klarert frisparket, som ble lagt inn i Branns 16-meter.

14. min. Marseilles får corner. Brann får klarert men Ronald Zubar vinner returen og blir felt av Eirik Bakke på venstrekanten og får frispark.

10. min. Sævarsson prøver seg igjen på høyrekanten, men pasningen blir for lang og Marseilles kan igjen overta ballen.

9. min. Marseilles får farlig frispark like utenfor Branns 16-meter. Mamadou Niang skyter rett i muren.

6. min. Marseilles prøver å spille seg gjennom i midten, men Eirik Bakke bryter. Bjørn Dahl får ballen på høyrekanten, men ballen går ut over sidelinjen til innkast.

5. min. Laurent Bonnart legger inn fra Marseilles høyrekant, men innlegget blir klarert.

4. min. Sigurdsson bryter. Bjørn Dahl får ballen ute på venstrekanten, men sentrer en svak pasning til Sævrasson like utenfor 16-meteren. Marseille får frispark.

2. min. Brann bryter Marseilles angrep. Eirik Bakke sentrer frem til Demba-Nýren, som mister ballen like utenfor Marseilles 16-meter.

1. min. Brann tar avspark og Nystemten synges.

Erik Huseklepp stiller på motsatt kant, og foran skal Azar Karadas og Njogu Demba-Nyrén prøve å sikre Brann seieren og et godt utgangspunkt foran returoppgjøret i Marseille om to uker.

Håkon Opdal er tilbake etter ryggplagene han slet med mot Strømsgodset.