Hopp til innhold

Ordfører i Kinn om dødsulykken: – En ufattelig tragedie

Tre ungdommer er bekreftet omkommet etter en kollisjon mellom to biler i Florø sent fredag kveld. Bilen de tre satt i tok fyr etter kollisjonen. Politiet ber vitner melde seg.

Bil i brann etter ulykke i Florø

OMKOM: Tre personer mistet livet i en trafikkulykke i Florø sent fredag kveld. En av de involverte bilene tok fyr etter ulykken.

Foto: Firdaposten

– Det er en ufattelig tragedie og våre tanker går til de som er rammet og har mistet sine aller nærmeste, sier ordfører i Kinn kommune, Ola Teigen.

Ordføreren er tydelig preget etter at tre ungdommer i slutten av tenårene og i begynnelsen av tjueårene omkom i en ulykke natt til lørdag.

– Ingenting er så meningsløst som når unge mennesker går bort i en trafikkulykke og dette preger oss alle i dag.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 22.45 fredag kveld. Til sammen fem personer var involverte. Pårørende ble varslet lørdag morgen.

Politiet ber vitner om å kontakte politiet.

Markering i Florø

En av de omkomne hørte til i Kinn kommune, en i Sunnfjord kommune og den tredje i Bergen kommune.

– Dette er tragisk. Det er ungdom som skal vokse opp og har livet foran seg, og på en brøkdel av et sekund er det plutselig slutt, sier kommunedirektør i Sunnfjord, Terje Heggheim.

Pårørende blir ivaretatt av kommunens kriseteam. Heggheim sier det er et kriseteam bestående av prest og helsehjelp som støtter opp i situasjonen.

– Dette er en grufull ulykke. Vår dypeste medfølelse går til pårørende og nære, skriver byrådsleder i Bergen, Rune Bakervik i en sms til NRK.

Han skriver videre at kommunens psykososiale kriseteam er aktivert og har kontakt med familien for å bistå dem.

I Florø har lokal ungdom planlagt en markering på ulykkesstedet i 14-tiden.

– Jeg synes det er flott at de vil samles og minnes de som har gått bort på en slik forferdelig måte, sier Teigen.

Ola Teigen, Kinn ordførar

Ola Teigen var tydelig preget av ulykken da han møtte NRK. Han sier hele lokalsamfunnet er sterkt preget av det som har skjedd.

Foto: Ole Kristian Svalheim / NRK

Bil tok fyr

Ulykken skjedde på riksvei 5 i Florø i Kinn kommune. To biler med til sammen fem personer var involvert. Det er 70-sone på stedet.

I den ene bilen satt en mann i 50-årene og en kvinne i 40-årene. De er begge fraktet til sykehuset i Førde med ambulanse og luftambulanse. De betegnes som lettere skadet.

Den andre bilen tok fyr etter sammenstøtet.

Bil i brann etter ulykke i Florø

Luftambulanse ble sendt til ulykkesstedet fredag kveld.

Foto: Firdaposten

– Bilen som stod i fyr ble utbrent, og i den utbrente bilen var det tre personer, hvor alle tre er bekreftet omkommet, sier politiadvokat Ole Vallestad Emmerhoff i Vest politidistrikt.

I en pressemelding i 12-tidaen lørdag skriver politiet at hendelsesforløpet ikke er klarlagt og ber vitner om å ta kontakt.

– Veldig sterkt preget

– Vår oppgave ved slike ulykker er å ta vare på pårørende og de som har behov for oppfølging og lege. De skal få den hjelpen de trenger, og det har vi gitt i natt, og det gjør vi selvsagt videre i dag, sier Teigen til NRK.

De pårørende får oppfølging av kommunens kriseteam.

– To av de omkomne er fra andre kommuner, og vi har kontakt med de kommunene.

Florø ulykken

Lørdag formiddag gjør politiet krimtekniske undersøkelser på ulykkesstedet.

Foto: Ole Kristian Svalheim

Kommunen ble tidlig varslet om hendelsen, opplyser kommunedirektøren Øyvind Bang-Olsen.

– Hendelsen er veldig krevende. Kommunens oppgave er nå å ta vare på de pårørende, sier han.

Like etter at hendelsen hadde funnet sted, åpnet kommunen samfunnshuset Florø kulturhus slik at personer kunne møtes.

– Det er viktig for oss å forstå hva ungdommene har behov for at vi skal gripe fatt i nå, sier Bang-Olsen.

Kirkevergen i Kinn kommune, Dag Henrik Nygård, sier kirken har et mål om å være tilgjengelige for de som trenger og ønsker det:

– Dette er helt forferdelig og påvirker et helt samfunn. Veldig mange blir direkte eller indirekte berørte og da er det viktig at kirken kan være samlende for lokalsamfunnet.

Politi på staden

Politiet er i gang med kriminaltekniske undersøkelser på stedet. De ber vitner om å ta kontakt.

Foto: Ole Kristian Svalheim / NRK

Veien fortsatt stengt

Veien er fortsatt stengt etter ulykken, og blir stengt utover formiddagen lørdag.

Klokken 1145 opplyser politiet at de er i gang med å starte kriminaltekniske undersøkelser på selve ulykkesstedet. Deretter skal de undersøke bilen hvor de tre ungdommene satt og gjøre vitneavhør.

– Det er en del personer som har kommet til rett etter hendelsen som vi nå er i ferd med å avhøre, sier politioverbetjent Wenke Hope.

Emmerhoff opplyser at ulykkesgruppen til Statens vegvesen er varslet, og vil gjøre undersøkelser på skadestedet lørdag.

– Politiet vil også gjøre egne kriminaltekniske undersøkelser. Det pågår etterforskning av hendelsen, og hendelsesforløpet er ikke fullt ut klar for politiet på dette tidspunktet, sier han.

Politiet vil også gjøre såkalte taktiske undersøkelser, som avhør og innhenting av opplysninger fra folk, opplyser politiet.