Tre soldater fikk heteslag under opptaksprøve til spesialstyrkene

Opptaksprøven til Marinejegerkommandoen ble dramatisk mandag. Tre soldater ble hentet av ambulanse i den sterke heten.

Haakonsvern

HAAKONSVERN: Marinejegerkommandoen (MJK) er Forsvarets fremste elitestyrke for operasjoner til sjøs. De har hovedbase ved Haakonsvern i Bergen.

Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

– Jeg kan bekrefte at tre kandidater ble overopphetet. De fikk øyeblikkelig medisinsk hjelp på stedet, før de ble brakt til sykestua og deretter til sykehus, sier talsperson for Forsvaret, oberstløytnant Frank Sølvsberg.

Hendelsen skjedde underveis i et 5000-meter testløp på Haakonsvern mandag. Der er det for øyeblikket opptak til marinejegerkurset i Marinejegerkommandoen, som sammen med Forsvarets spesialkommando utgjør Forsvarets spesialstyrker.

Bergen har satt en rekke varmerekorder de siste dagene, og mandag var intet unntak. Ved nærmeste målestasjon til Haakonsvern på Flesland ble det på det meste målt 24,5 grader klokken 15.

– To av personene ble skrevet ut av sykehuset tirsdag morgen. Den tredje ligger fortsatt til observasjon, men alle tre har det bra, sier Sølvsberg.

Han presiserer at alle tre vil bli fulgt opp i etterkant, og håper de kan fortsette opptaksprøven.

Sølvsberg ønsker ikke å si om Marinejegerkommandoen har endret opplegget for opptaksprøven i etterkant av den dramatiske hendelsen.

– Vi tilpasser hele tiden våre aktiviteter etter både kulde og varme, men jeg kan ikke si noe nærmere om endringer som ble gjort i opplegget etter at de ble syke i går.

Frank Sølvsberg

Talsperson for Forsvaret, oberstløytnant Frank Sølvsberg.

Foto: Olav Standal Tangen / Forsvaret