Hopp til innhold

Tre personer kritisk skadd etter ulykke på båt

To menn på 22 og 23 år og en 28 år gammel kvinne, er kritisk skadd etter at de ble funnet bevisstløse i en båt i Bergen.

Tre funnet bevisstløse i båt på Bryggen

RYKKET UT: Mannskaper fra nødetatene på stedet der tre personer ble funnet bevisstløse nede i en treskøyte.

Foto: Monica Hägglund Langen / NTB scanpix

Tre personer funnet bevisstløse på Bryggen

FUNNET NEDE I BÅTEN: Det var i denne gamle treskøyten personene ble funnet søndag formiddag.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Like før klokken 12.30 fikk politiet melding om at tre personer var funnet bevisstløse i en fiskeskøyte som lå til kai ved Bryggen. Ved en tilfeldighet var mannskaper fra Bergen Brannvesen i nærheten, slik at vedkommende som fant de tre, en slektning av dem, raskt kom i kontakt med bergingsmannskaper.

– Vi hadde en bil på Bryggen, og mannskapene ble tilkalt av personen som oppdaget de tre i båten. Han fortalte at det lå noen personer i en båt, at de var bevisstløse og at han ikke fikk kontakt med dem, forteller brigadeleder i Brannvesenet Kjell Hegdal til NRK.

– Måtte pøse på med frisk luft

Brannmannskapene tok med seg oksygen, og satte igang livreddende førstehjelp inntil ambulansen kom til stedet. Samtidig måtte de være ytterst forsiktig i arbeidet slik at de ikke skulle komme til skade selv.

– Vi målte konsentrasjon av gass, og måtte få tak i en elektrisk vifte slik at vi kunne pøse på med frisk luft til de som arbeidet nede i båten. Vi kunne ikke risikere noe for hjelpemannskapene der nede, forteller Hegdal, som karakteriserer oppdraget som dramatisk.

– Ja, det var et ganske traumatisk oppdrag. En tøff jobb for mannskapene, sier brigadelederen.

Fraktet til Haukeland

Klokken 14.30 meldte Helse Bergen i en pressemelding at tilstanden er kritisk for alle de tre personene som ble funnet i båten.

Politiet vet ikke årsaken til ulykken, men mistenker at personene er forgiftet etter en gasslekkasje i båten. Brigadelederen i brannvesenet antyder også dette.

– Det er veldig vanskelig å si hva som har skjedd. Båten har vært tett nede der de tre lå, og det har vært en gasskonsentrasjon av noe der. CO-gass. Politiet kommer med årsaken, men det har vært noe som har ført til at disse personene har gått inn i bevisstløs tilstand, sier Hegdal.

Tre personer funnet bevisstløse på Bryggen

SPERRET AV: Politiet har satt opp sperringer rundt båten og i området der personene ble funnet.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Mistenker kullosforgiftning

Gassen CO, kalles også karbonmonoksid eller kullos. Det er en farge og luktløs gass som er svært giftig. Verken politiet eller Helse Bergen kan foreløpig bekrefte at de tre personene ble kullosforgiftet.

– Vi har satt i gang en etterforskning og kriminalteknikere skal i gang med undersøkelser, sier Samsonsen.

Politiet vet ikke hvor lenge personene har lagt bevisstløse i båten. Alle de tre er i 20-årene og hjemmehørende i Hordaland.

Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.