Tre omkom i trafikkulykke

Personbil smalt rett i fronten på trailer på E 134 ved Seljestad. Ytterligere to er kritisk skadd.

Ulykke Seljestad

KNUST: Personbilen ble fullstendig knust i det kraftige sammenstøtet.

Foto: Silje Andvik Hoaas, Hardanger Folkeblad

Melding om ulykken kom inn klokken 15.00. Kollisjonen skal ha skjedd Seljestad Hotell, på E134 mellom Odda og Røldal.

Traff traileren i fronten

Ifølge operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt skal to kjøretøyer, en trailer og en personbil, ha kollidert. Årsaken til ulykken skal være at personbilen, som kjørte vestover, kom over i feil kjørefelt.

Ulykke Seljestad

TRE DØDE: Ytterligere to er hardt skadd.

Foto: Silje Andvik Hoaas, Hardanger Folkeblad

- Tre personer er omkommet. Ytterligere to er kritisk skadd. Alle disse fem befant seg i personbilen, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt til nrkhordaland.no.

- Personbilen har truffet traileren midt i fronten. sier Lyssand.

To til Haukeland

De to skadde ble mandag kveld operert for alvorlige skader. Tilstanden deres beskrives fortsatt som alvorlig. Begge to skal være overflyttet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

- Den ene er en mann på 25 år. Tilstanden hans er alvorlig, men stabil. Han blir nå operert. Det samme gjelder den andre, som er en mann på 24 år, sier informasjonsmedarbeider Hilde Meling i Helse Vest til nrkhordaland.no.

Sykehuset regner ikke med å ha noe ytterligere informasjon om de to før tirsdag morgen.

Dårlig vær

Det skal være svært glatt og dårlig vær i området.

- Været i området er så dårlig at luftambulansen ikke kunne lette på en god stund etter at de skadde var hentet ut av bilen, på grunn av et kraftig snøvær, sier Lyssand.

Politiet skal etter det nrkhordaland.no kjenner til vite hvem de omkomne er. Arbeidet med å varsle pårørende er satt i gang, men politiet vil neppe gå ut med personalia eller opplysninger om hvor de døde er fra før tidligst tirsdag.

Odda kommune har opprettet et kriseteam for pårørende og andre i forbindelse med ulykken. Teamet holder til på Odda helsestasjon.

Helikopter kom ikke frem

Ved Hovedredningssentralen på Sola opplyser redningsleder Nils Ole Sunde til NRK at det ble sendt et Sea King redningshelikopter til Røldal, men dette kom ikke frem til stedet på grunn av snøvær.

E 134 mellom Jøsendal og Røldal var lenge stengt på grunn av ulykken, noe som skapte store problemer for trafikken østover fra Bergen/Hordaland og Haugesund. Lyssand sa tidligere i kveld at veien vil trolig være stengt frem til 21-tiden på grunn av opprydning og åstedsundersøkelser.

- Redningsmannskaper holder nå på med å taue bort kjøretøyene. I tillegg skal det ryddes opp litt før vi får anledning til å åpne veien, sier Lyssand.

Ved 20.30-tiden ble E 134 igjen åpnet for ordinær trafikk.

SJEKK OPPDATERTE VEGMELDINGER FRA NRK Trafikk

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Alle bilder fra Hardanger Folkeblad