Hopp til innhold

Tråkker i gang vårens jobbsykkel-aksjon

– Nå er det rett og slett god stemning å sykle til jobben!

Sykle til jobben-aksjon

DIGGER Å SYKLE: Linda Olsen Løland, sykkelaksjonsleder og sykkelsjef Einar Johan Grieg gir deg noen gode argumenter for å droppe bil og buss, og heller tråkke til jobb.

Einar Johan Grieg, sykkelsjef i Bergen, fester hjelmstroppen under haken. Sykkelen er nypumpet og hanskene på.

– Det er meldt 19 varmegrader i dag. Ingen grunn til å la sykkelen stå i garasjen, sier Grieg til NRK.

Deltaker-dobling

Tirsdag tråkkes årets «Sykle til jobben»-aksjon i gang. På stands flere steder i Bergen sentrum vil du treffe på hyggelige syklister fra Bedriftsidrettsforbundet som skal prøve å overbevise flest mulig om at de bør tråkke, og ikke kjøre, til jobb i det flotte vårværet.

1064 bergensere har så langt meldt seg på, som er en stor økning fra fjorårets vel 400 deltakere. Påmeldingen i Bergen er gratis som en gest fra Sykkelbyen Bergen.

Bergen kommune har mål om å heve sykkelandelen fra tre til ti prosent. Sykkelsjefen innrømmer at å få hver tiende bergenser til å bruke sykkel som hovedtransportmiddel på kortere strekninger er et hårete mål.

– Må dele veien

– Vi skulle ønske veksten skjedde mye fortere, men jeg vet det blir bedre i årene fremover. Vårt mål er å få flere til å bruke sykkelen. Noen steder er det gode sykkelforhold, andre steder ikke. Da må vi dele veien og ta hensyn til hverandre slik at alle får en trivelig reise til jobb, sier han.

På landsbasis er 16.000 nordmenn påmeldt, men Bedriftsidrettsforbundet vil gjerne ha med mange flere.

– Både jeg og Einar bor ved Nesttun. Derfra er det flott å sykle til sentrum. Det er fortsatt litt kaldt på morgenkvisten, men har du en bukse, jakke og hansker er du godt hjulpet, sier Linda Olsen Løland, sykkelaksjonsleder i Bergen.

Hun legger til at du ikke bare kan logge jobbsykling, men også andre aktiviteter i forbindelse med den uhøytidelige konkurransen.

– Målet er å skape mer aktivitet!

LES OGSÅ: Vil gjøre sykkeljumboen Bergen til Norges beste sykkelby