Fallskjermhopper traff kabel

Tilstanden er alvorlig men stabil for fallskjermhopperen som ble skadet da han fløy inn i en løpestreng. Mannen skal ikke være livstruende skadet. Se video!

Ambulansehelikopter i Gudvangen.
Foto: Nyhetsspiller / NRK

En fallskjermhopper er skadet etter at han traff en løpestreng i Gudvangen fredag formiddag. Det skal ikke være strøm i linjen.

- Tilstanden er alvorlig men stabil, og han blir nå operert på Voss sjukehus, opplyser informasjonsavdelingen ved Helse Bergen.

Hopperen, som er en mann i 30-årene, skal ha bruddskader i beina.

- Han er en av flere fjellflygere som hoppet ut av et helikopter over Gudvangen, forteller sikkerhetskoordinator for Veko, Frode Solbakk.

Han skal ha mistet kontrollen og måtte utføre en ukontrollert landing, omtrent 500 meter over Gudvangen camping.

Hentet ut med helikopter

Mannen vart henta av eit ambulansehelikopter frå Førde. Kai Espedal som er gjest ved Gudvangen Camping fulgte aksjonen fra bakken.

- Jeg har flydd mye helikopter og jobbet i Nordsjøen, og maken til manøvrering har jeg aldri sett. Det var helt fantastisk, forteller Espedal.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_6_26_13_54_48_394.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

(NRK)

Utsatte arrangementet

De ulike aktivitetene som skulle foregå i området, ble satt på vent mens redningsaksjonen sto på.

- Basehoppingen ble utsatt en time eller to, fordi luftrommet måtte være klarert. Fjellflygningen er kansellert i dag. Disse hopperne er nå transportert tilbake til Bømoen og fallskjermsenteret der, forteller sikkerhetskoordinator Solbakk.