Denne suppen kan rett og slett ikke sammenlignes med suppeposetypen, og er både enkel og billig å lage selv.
Fremgangsmåte (to porsjoner)
Kutt opp en hvitløk, fem-seks sjalottløk og en hel chilli der du tar ut kjernene. La dette surre i en kasserolle i en dl olivenolje til det er mørt.
Tilsett en håndfull soltørkede tomater. Snitt så på toppen av fem store tomater (vi brukte plommetomater) og legg disse i kokende vann noen sekunder til skallet løsner. Ta av skallet og ha tomatene sammen med de andre ingrediensene.
Tilsett en liter vann (du kan og bruke vinrester og gjerne og en skvett balsamicoeddik). La dette småkoke en halvtime.
Ta så stavmixeren og knus de møre ingrediensene. Du kan eventuelt jevne, dersom du vil ha suppen tykkere.
Like før servering topper du suppen med en skvett flott olivenolje og en liten rømmeklatt, eventuelt crème frâiche. Du kan også ha friske finknuste urter på toppen av suppen.
Prøv dette! Vi garanterer at du ikke angrer.
Vi brukte plommetomater. Foto: Egil Torheim/NRK