– En dag med deg var aldri kjedelig, Olav

Fullsatt Logen under bisettelse og minnestund for jazzmusiker Olav Dale i Bergen i dag.

Olav Dale ble bisatt 21. oktober. Konen Karin var blant dem som holdt minnetale for Dale.

SE VIDEO: Utdrag fra Olav Dales bisettelse.

Konsertarenaen var fylt til randen av musikere, familie og venner da den kjente jazzmusikeren Olav Dale ble bistått i dag.

Dale spilte selv mange ganger på musikkscenen i Bergen, som var valgt som sted for Dales bisettelse i dag klokken 13.00. I etterkant av bisettelsen blir det holdt minnestund for musikeren.

Olav Dale døde fredag 10. oktober, 55 år gammel, etter en tids sykdom.

– En dag med deg aldri kjedelig

Konen Karin var blant dem som sa noen ord om

Olav Dale

55 ÅR: Olav Dale fra Voss bisettes i dag.

Foto: Erling Wicklund

– En dag med Olav Dale var aldri kjedelig. Du hadde alltid noen skrøner og skrytehistorier. Favoritthistorien din var da den islandske presidenten henvendt seg til deg etter en konsert og sa: «Da du begynte å spille begynte det å dirre i mine lår». Du har sikkert fortalt historien 100 ganger, sa hun.

I et minneord til Dale, skriver Vestnorsk jazzsenter dette om den avdøde musikerkollegaen:

«Olav elsket å spille for og med barn og ungdom. Han var en strålende formidler og historieforteller, og den til vanlig energiske Olav slo nærmest gnister når han kunne dele kunnskap og spilleglede» står det i minneordet, forfattet av Nina Torske.

Debuterte på Vossajazz

Dale ble født på Voss i 1958. Musikerutdannelsen fikk han ved Voss folkehøgskole og Toneheim folkehøgskole. I tillegg til saksofon trakterte han også fløyte og klarinett.

Han debuterte på Vossajazz i 1974 sammen med Voss Storband. Utover på 1980-tallet spilte han blant annet på plateutgivelser sammen med Knut Kristiansen, Son Mu, Dag Arnesen, jazzgruppen Oslo 13 og The Gambian/Norwegian Friendship Orchestra.

Hans egen gruppe O.D. Quartet ga ut platen «Little Waltz» i 1997. De senere årene var Olav aktiv med sin egen kvartett Dabrhahi. Han var også leder i Bergen Big Band.

Utover på 1990-tallet spilte Olav Dale også sammen med internasjonale jazzmusikere som Philip Catherine, Paquito de Rivera, Andy Shepherd, Joe Henderson og Diana Krall, for å nevne noen. Dale ble tildelt Vossajazzprisen i 1988, Gammleng-prisen i 1991 og Sildajazzprisen i 2008.

«Vi sitter tafatte igjen, men føler stor takknemlighet over å ha fått lov til å kjenne og jobbe med en kapasitet og personlighet som Olav» står det i minneordet til Dale.