To pågrepet etter knivstikking i Bergen

En etnisk nordmann og en utenlandsk statsborger er pågrepet og siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse etter knivstikkingen i Bergen sentrum natt til mandag.

Krimteknisk undersøker staden der ei knivstikking skjedde

MASSESLAGSMÅL: Mellom åtte og ti personer skal ha vært involvert i basketaket utenfor Finnegans.

Foto: Siri Kleiven Strøm / NRK

Politiadvokat Janne R. Heltne

PRESSEKONFERANSE: Politiadvokat Janne R. Heltne

Foto: Christine Kongsvik / NRK

Pågripelsene ble gjort kjent på en pressekonferanse utenfor politihuset i Bergen klokken 12 tirsdag.

– Saken etterforskes for fullt og siktelsene kan bli utvidet. Vi utelukker heller ikke at det kan bli flere pågripelser, sier politiadvokat Janne R. Heltne til NRK.

Var kritisk skadd

Tre personer ble stukket med kniv utenfor utestedet Finnegans i Christian Michelsens gate ved 03.15-tiden natt til mandag. To bulgarere på 34 år ble påført svært alvorlige stikkskader og tilstanden var i en periode kritisk for de to.

Den tredje var en 26 år gammel dørvakt, som unngikk skader på grunn av verneutstyr.

Vitner har fortalt at det hele skal ha startet med et masseslagsmål på gaten utenfor utestedet, der åtte til ti personer var involvert. Gjerningsmannen skal ha løpt fra stedet, og politiet ser på muligheten for at han har kommet seg unna i en bil.

Blir avhørt i dag

De to mennene ble pågrepet i går kveld og i natt. Det er ikke kjent hvordan de stiller seg til den alvorlige siktelsen. Politiet skal i dag avhøre både de to pågrepne, samt de to skadde, som fortsatt ligger på sykehus.

LES MER: Vitne om knivstikking: – Såg ut som han leitte etter bråk | – Plutselig så vi at han hadde et knivstikk i magen

Heltne bekrefter at det er en relasjon mellom de to siktede, men vil ikke utdype dette noe nærmere. De to har ennå ikke fått oppnevnt forsvarere, men politiadvokaten sier det vil skje i løpet av dagen.