To hus ubeboelige etter bilbrann

Beboere i åtte rekkehus måtte ut da en bilbrann spredte seg til boligene deres i Arna i natt. – Dette kunne gått galt hvis brannmannskapene ikke hadde vært tidlig på stedet, sier politiet.

Brann Fagerhaug Indre Arna rekkehus

BILBRANN SPREDTE SEG: Brannen i en bil i Fagerhaug i Indre Arna spredte seg til en rekke med åtte hus, og gjorde to av dem ubeboelige.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Brann Fagerhaug Indre Arna

BRANN I REKKHUS: Totalt er fire boenheter skadet etter brannen.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Meldingen om bilbrannen i Fagerhaug i Indre Arna i Bergen kom klokken 01.40 natt.

– Da brannmannskaper fra Arna brannstasjon kom frem etter fire minutter, hadde det tatt fyr i kledningen på huset. Da sendte vi ut mannskaper fra stasjonen i Åsane også, forteller vaktkommandør ved 110-sentralen, Stig Tetler.

Det var en personbil utenfor et av rekkehuset som tok fyr, og det var også dette huset som fikk de største skadene.

– Brannen spredte seg i kledningen og takkonstruksjonen på det ene rekkehuset, der det bor en familie på tre. De sto utenfor når vi kom frem, og var ikke skadet, forteller politiets operasjonsleder Frode Kolltveit.

To hus ubeboelige

Brannen spredte seg også til taket på nabohuset.

– Begge disse husene er ubeboelige. I tillegg er det litt røyk- og brannskader på to rekkehus til, forteller brigadeleder Roald Sunde i brannvesenet.

Brannen ble meldt slukket like over klokken 04 i natt, men brannvesenet var ved 06-tiden fortsatt på stedet for å drive etterslukking.

– Brannmannskapene gjorde en veldig god jobb med å begrense skadene, slik at det ikke fikk utvikle seg til flere leiligheter. Det kunne gått galt hvis de ikke hadde vært tidlig på stedet, roser politiets operasjonsleder Kolltveit.

Ingen personer er skadet etter brannen. Man vet fortsatt ikke hvorfor bilen tok fyr.

– Vi har snakket med dem som bor der, men vi vet ikke noe om årsaken, sier Kolltveit.