To branner i samme gate på tre dager – mistenker sammenheng

Natt til fredag var det en ny bilbrann på Haugland på Askøy. Politiet mistenker en sammenheng med en brann i samme gate natt til onsdag.

Bilbrann på Haugland på Askøy

BILBRANN: Dette er bilen som skal ha brent tidligere i uken.

Foto: NRK

Nødetatene rykket ut til en gate på Haugland på Askøy natt til fredag. Klokken 04.23 hadde de fått melding om en bilbrann.

– Det var slukket før vi kom frem. Det har vært et mindre tilløp, sier Helge Lund ved 110-sentralen.

Mistenker sammenheng

Politiet har mistanke om at brannen kan være påsatt. De var fortsatt på stedet klokken 06 fredag morgen.

– Det kan tyde på at brannen er påsatt. Melder fortalte om at noe var tatt ut av bilen, sier operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt.

Det er andre gang på tre dager at nødetatene er på stedet. Natt til onsdag rykket politi og brannvesen ut til samme gate, da også i forbindelse med en bilbrann.

– Ut ifra de opplysningene vi har, virker det som det er en forbindelse mellom brannene. Patruljen er der og gjør undersøkelser nå. Om det er en sammenheng med den tidligere brannen er en del av undersøkelsene, sier Magnussen.

Mulig konflikt før brann

Sven-Erik Midthjell i Askøy lensmannskontor sa til lokalavisen Askøyværingen onsdag at det ble satt fyr på en kommode som stod utendørs.

– Det ble deretter satt fyr på en sofa og det endte opp med en bilbrann som ble meldt 01.38 i natt. Det tok også fyr i kledningen på huset. De har nok båret ut møbler og satt fyr på dem. Vi har grunn til å tro at brannene er påsatt og at det har vært en konflikt i forkant, sa Midthjell til avisen onsdag.

Fungerende lensmann Torbjørn Mørk bekrefter overfor NRK at de undersøker om en tidligere konflikt kan ligge bak brannen.

– Dette er noe av det politiet ser nærmere på nå, men jeg kan ikke kommentere det ytterligere. I en etterforskning er det naturlig å se på eldre forhold, sier Mørk.