Hopp til innhold

Rikard Norling: - Jeg har ikke mistet troen

Rikard Norling har fortsatt troen på at Brann skal overleve i eliteserien. I dag var han tilbake for å lede treningen etter fri siden søndag.

Rikard Norling

TILBAKE PÅ TRENINGSFELTET: Rikard Norling har ikke mistet troen på at Brann skal klare å berge plassen i Eliteserien i fotball.

Foto: NRK

Dagene etter tapet mot Start sist søndag har svensken tilbrakt hjemme hos familien i Stockholm. Nå venter jobben med å berge Brann fra nedrykk.

Og for dem som tror Brannlaget har hatt høstferie så tar de feil. En ekstra fridag har de hatt og den har gjort spillerne godt, mener Rikard Norling:

– De siste dagene har ikke akkurat vært noen ferie. Vi har hele sesongen hatt et opplegg som gir oss litt ekstra pause i forbindelse med landskamper. Nå når vi samles igjen føler jeg at dette har fungert positivt for oss. Så får jeg tåle at opplegget skaper en del støy og kritikk.

Og for dem som ikke er helt oppdatert: Brann er nest sist på tabellen fire serierunder før slutt med 23 poeng. Det er ett poeng opp til Sogndal på kvalifiseringsplass, og fire opp til Haugesund på sikker plass.

LES OGSÅ: Norling drar til Sverige midt i Brann-krisen

Mener presset er en del av jobben

Rikard Norling

TØFF INNSPURT: Rikard Norling mener det er hans jobb å tåle presset.

Foto: NRK

Det er tøft å lede en klubb som ligger an til nedrykk fire serierunder før slutt. Rikard Norling merker at sesongen er på hell og at Brann langt fra er på trygg grunn.

– Det presset må jeg tåle. Det blir mye kritikk og det fortjener jeg absolutt. Det er dessverre en del av denne jobben. På den andre siden er det selvsagt viktig at jeg holder hodet klart. Dessverre har vi akkurat nå sju, åtte spillere vekke for å spille ulike landskamper. Noen av dem er ikke tilbake før dagen før neste kamp mot Sarpsborg 08. Ingen ønskesituasjon.

Norling ønsker ikke å svare på hvor mange flere poeng Brann trenger for å overleve i Eliteserien. Han ønsker i stedet å ta en kamp av gangen.

– Vi har mange gode fotballspillere i laget. Min oppgave blir å få dem til å yte maksimalt i de siste kampene, sier Norling, som fortsatt har tro på at Brann skal klare oppgaven – å overleve i Eliteserien.

LES OGSÅ: Må ha en god dose flaks

LES OGSÅ: Brann nærmere nedrykk

Karadas med støtte til Norling

Azar Karadas

LOVER Å GI ALT: Azar Karadas sier han og lagkameratene på jobbe knallhardt i de fire siste kampene for å berge plassen i eliteserien

Foto: NRK

Azar Karadas mener det ikke var feil av trener Rikard Norling å ta seg noen dager fri med familien i Stockholm. Heller tvert imot.

– Jeg tror det kan være godt å komme seg litt unna, få det hele litt på avstand før man kommer tilbake med ny energi. Jeg har troen på at det vil fungere.

Han føler de siste dagene også har gjort godt for han selv. I etterkant av kampen mot Start der Brann tapte 2–1 tok mannen fra Eid ansvaret for begge Start sine mål.

– Ja jeg føler meg mye lettere til sinns nå enn det jeg gjorde like etter kampen mot Start. Man er nødt til å gå videre, jobbe knallhardt med seg selv som menneske og person, og ha troen på at vi skal klare å komme oss ut av denne krisen i fellesskap. Fokus fremover nå blir å trene godt og håpe at ting de neste kampene vil vippe vår vei.

– Stang ut, men også udyktighet

Azar Karadas innrømmer at Brann er i en ytterst vanskelig situasjon. Han sier stemningen i troppen fortsatt er god. Spillerne har troen på det de driver med, og skjønner alvoret.

– Tabellen lyger ikke. Det har vært en del stang ut, men også en del udyktighet. Det er ikke til å legge skjul på. Nå må vi jobbe knallhardt hver dag for å komme oss ut av dette og det har jeg troen på at vi skal klare.

Det gjenstår nå kun fire kamper å spille. Branns neste kamp er som sagt mot Sarpsborg 08 hjemme på Brann Stadion.

– Vi trenger alle de tre poengene i den kampen. Vi må spille vårt eget spill og unngå personlige feil. Det blir resepten, sier Azar Karadas