Brannen gjorde skader for fem millioner kroner

Tre tenåringer er siktet for å stå bak brannen i Framohallen i Bergen i 4. juli. Skadene anslås til cirka fem millioner kroner.

Framohallen brann

SKADER: Prislappen på skadene etter brannen er foreløpig beregnet til fem millioner kroner.

Foto: Alrik Velsvik / NRK

Brannstifterne, en jente og to gutter i alderen 17–19 år, ble identifisert ved hjelp av bilder fra overvåkingskamera på stedet. Tenåringene tilsto i avhør med politiet.

– De tre skal ha forlatt stedet da det begynte å brenne i hallen. Slik jeg forstår det var det heller ikke de som varslet om brannen, sier etterforskningsleder og overbetjent Svein Føllesdal i politiet i Bergen vest til Bergens Tidende.

Han tilføyer at det fra før finnes enkelte innslag på dem i politiets logger og registre.

Kameraovervåkning Framohallen

FANGET PÅ KAMERA: Overvåkningskameraene utenfor hallen har vært helt avgjørende for at politiet har oppklart saken.

Foto: Cato Heldal Kristensen / NRK

Skader for fem millioner

De tre er siktet for skadeverk. Det er ikke avgjort om brannen vil bli sett på som uaktsom eller forsettlig brannstifting.

Ifølge styreleder i Framostiftelsen opererer forsikringsselskapet per nå med et skadeanslag på rundt fem millioner kroner, skriver avisen.

De tre siktede tenåringene har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Stor brann

Det var på morgenen onsdag 4. juli at store brannstyrker rykket ut til Framohallen i Fyllingsdalen i Bergen.

Politiet gikk tidlig ut med at de mistenkte påsatt brann. Brannen startet i noen paller som lå stablet utenfor idrettshallen, og flammene spredde seg oppover veggen og til taket.

Da politiet fikk tilgang til overvåkingsbilder fra området utenfor idrettshallen, kom de et godt steg nærmere en avklaring på hva som hadde skjedd. En uke etter tilsto tre ungdommer i avhør at det var dem som hadde tent på.

– Bildene fra overvåkningskameraene har vært viktige i etterforskningen, sa etterforskningsleder Andreas Hagenes til NRK etter tilståelsen.

Framohallen er hjemmebanen til Fyllingen Håndballklubb og brannen har ødelagt mye for klubbens elite- og breddelag.

– Det er trist at noen har valgt å tenne på. Det er frivilligheten som lider her, sa breddesjef Elisabeth de Lange Gjesdal til NRK da tenåringene ble pågrepet.

Skader Framohallen brann

RAMMET: Framohallen er hjemmebanen til Fyllingen Håndballklubb og brannen har fått konsekvenser for både elite- og breddelag.

Foto: Cato Heldal Kristensen / NRK