MC-medlemmer tatt for torpedovirksomhet

Mandag ble tre menn tatt for grov torpedovirksomhet. Tirsdag kveld ble de satt fri.

Renegades' lokaler i en fjellhall i Helldalen i Bergen.

Politiet over hele landet har de siste ukene hatt flere aksjoner mot MC-klubber som kan bli fullverdige Hells Angels-medlemmer.

Foto: Eva Cathrine Berget / NRK

I politiaksjonen i Fana mandag ble tre menn i 30-årene med tilknytning til MC-klubben Renegades pågrepet. Samme dag gjennomførte politiet en razzia i klubbens lokaler i Helldalen i Bergen.

Hemmelig pengebeløp

Under aksjonen tok politiet beslag blant annet i PC-er, en armbrøst og litt hasj.

I tillegg ble tre personer pågrepet. De er siktet for grov torpedovirksomhet. Politiet vil ikke si noe om størrelsen på pengebeløpet de skal ha presset mannen for.

Utover tirsdagen sitter de tre i avhør hos politiet.

Sent tirsdag kveld fikk de gå fri.

– Slik saken står har vi sikret nødvendige avhør, sier Norvald Visnes, politiinspektør ved Bergen Sør politistasjon til NRK.

LES OGSÅ: Folkemøte mot Hells Angels | – Dei er ikkje velkomne | Hells Angels vokser i Norge | Frykter flere MC-klubber | I ferd med å få fotfeste i Bergen

Sjekker bruk av tvangsmidler

I tillegg til politiets vurdering av saken mot de tre Renegades-medlemmene, har de også advokater i arbeid.

Advokat Tor Øystein Enge vil nå vurdere lovligheten av aksjon mot Renegades. Og om politiet har gått hardere til verks enn de har hatt lov til.

– Ting kan tyde på at politiet har gått lenger ved bruk av tvangsmidler enn det Tingretten hadde gitt de anledning til, sier han til NRK.

Klubbens representanter forteller om regulær ransaking i lokale. Men kjennelsen fra Tingretten gikk på pågripelsesbeslutning.