Tre ryttere skadd under sykkelritt

En rytter er flydd til Haukeland sykehus med luftambulanse etter å ha kollidert med to andre ryttere under et sykkelritt i Nordhordland.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE: Rytteren som ble flydd til sykehus er lettere skadet. Det opplyser Haukeland sykehus i en pressemelding. Rytteren er en 60 år gammel mann.

Ulykken skal ha skjedd på Seim i Lindås i Hordaland, melder politiet.

– Det er tre syklister som har kollidert. Det blir meldt at den ene er alvorlig skadet. Han er fraktet til Haukeland sykehus, forteller operasjonsleder, Preben Wallestad, i Hordaland politidistrikt.

De tre rytterne som kolliderte er i alderen slutten av 30-årene til 60-årene.

– Fikk raskt hjelp

– Foruten den hardest skadde fikk en av mennene skader i en hofte, mens den tredje slapp unna med skrubbsår, sier operasjonslederen.

Politiet har vært på stedet, og oppretter sak på trafikkulykken.

De tre rytterne deltok i sykkelrittet Nordhordland Rundt, der det var forventet rundt 800 deltakere. Rittleder Janicke Moldekleiv sier til NRK at de skadde skal ha fått hjelp ganske omgående etter at ulykken skjedde.

– Vi vet ikke mer akkurat nå. Vi vet det har vært en ulykke, og at en person er blitt hentet av luftambulanse. Både Røde Kors og lege var raskt på plass da det skjedde, forteller hun.

Ulykken stoppet ikke rittet

Sykkelrittet fortsatte som normalt etter at ulykken skjedde. Moldekleiv forteller at alle de resterende rytterne kom seg forbi ulykkesstedet.

– Rittet har gått sin gang. Nå håper vi det går bra med dem som var involvert i ulykken, sier hun.

Starten gikk fra Alversund skule i Lindås. Traseen gikk videre over Sletta i Radøy, gjennom Austrheim og tilbake til Lindås. Løypen er til sammen 90 kilometer lang.