Syklistene sendt inn i tunnel - nå strykes resultatene

Juryen i Tour des Fjords snur og har bestemt at 1. etappe av rittet skal nøytraliseres.

Syklister sendt inn i tunnel

FEIL VEI: Vaktposten var ikke bemannet da hovedfeltet kom forbi veiskillet etter Puddefjordsbroen. Det endte med at syklistene kjørte inn i Damsgårdstunnelen.

Foto: TV2

På grunn av en arrangørfeil kjørte hele hovedfeltet feil da det gjensto drøyt 15 kilometer av åpningsetappen i Bergen onsdag.

I veiskillet etter Puddefjordsbroen valgte hele hovedfeltet gal rute og raste inn i Damsgårdstunnelen, i retning Sotra. Syklistene skulle egentlig ta av broen og snu inn igjen mot Bergen sentrum.

Feilen ble raskt oppdaget, men en rekke ryttere tapte naturlig nok mye tid etter å ha måttet snu.

Tre ryttere, blant andre etappevinner Leigh Howard, benyttet anledningen til å skaffe seg en solid luke til feltet.

Enstemmig avgjørelse

Torsdag får NRK opplyst av rittledelsen i Tour des Fjords at det skulle stått en vakt i tunnelåpningen. Men av ukjente grunner var vaktposten ikke bemannet da hovedfeltet kom forbi.

Torsdag formiddag bekrefter rittdirektør Roy Hegreberg overfor procycling.no at etappen nøytraliseres, noe som betyr at så godt som alle rytterne blir stående med samme tid.

– Det er store utfordringer med arrangementet i store byer. Det er ikke første gangen noe slik har skjedd i et sykkelritt, heller ikke den siste. Nå har vi sett hva som kan gå galt, og sånne ting kommer nok ikke til å skje med oss igjen, forteller Roy Hegreberg.

– Det var ingen uenighet på møtet, vi hadde ikke annet valg enn å gjøre det vi har gjort nå, sier rittdommer Claudio Guimaraes til nettstedet.

Trangt under sykkelritt i Bergen

TRANGT: Det var ikke enkelt for proffsyklistene gjennom Bergens gater. Tv-seerne kunne se hvordan syklistene måtte forsere parkerte biler og busser som sto i løypen.

Foto: TV2

Biler og busser sto i veien

Men arrangørtabben ved Puddefjordsbroen var langt fra det eneste problemet med gårsdagens etappe i Tour des Fjords.

De som fulgte innspurten på fjernsyn, kunne se at syklistene forserte både parkerte biler og busser som stod i veien, blant annet på Årstad og i Sandviken.

Spesielt bussenes opptreden fikk TV 2-ekspert Johan Kaggestad til å reagere.

– At hovedfeltet syklet feil er én ting, men det var bussene som tok knekken på meg i dag, sa han til NRK i går.

LES MER: Kaggestad: – Busselskapene burde skamme seg

Tour des fjords 2016 i Bergen

SKANDALEETAPPE: Tour des Fjords-etappen gjennom Bergen vil ikke bli husket for målgangen over Bryggen.

Foto: ANDY LYONS / AFP