Hopp til innhold

Svindlerbande dømt til ti års fengsel

Fem menn er i Bergen tingrett dømt til 10 års fengsel til sammen. Banden utførte grove bedragerier og identitetstyverier.

Svindlerbande får ti års fengsel

LUKSUSFELLE: I romjulen i fjor troppet en person på Soon Bil & Båt i Son og hentet ut denne hvite Mercedes-Benz-bilen. Men personen som hentet bilen var slett ikke den som bilselgeren trodde det var.

Foto: Politiet

Svindel

UTSTYRET SOM BLE BRUKT: Dette bildet ble tatt av politiet da de ransaket et hotell i Bergen. Banden hadde en rekke falske betalingskort som de svindlet for millioner med.

Foto: Politiet

9. januar slo politiet til mot et hotell i Bergen sentrum. Der fant de utstyr til å lage falske bankkort, og det de mente var bevis på grov svindel mot flere privatpersoner og firma på Øst- og Vestlandet.

Verdier for mange millioner

Banden stjal identiteten til flere mennesker. Deretter kjøpte de dyre biler og varer i deres navn. Blant annet ble en hvit Mercedes-Benz hentet ut fra Soon Bil & Båt i Son den 27. desember i fjor. Personen som troppet opp hentet ut bilen i falskt navn, og lurte bilselgeren.

De dømte er fem menn:

  • En 32-åring bosatt i Akershus.
  • En 36-åring bosatt på Tjøme.
  • En 30-åring bosatt i Sunnhordland.
  • En 28-åring bosatt i Oslo.
  • En 29-åring bosatt på Strømmen.

De fem har til sammen gjort seg skyldig i en lang rekke bedragerier for verdier av flere millioner kroner.

Ble frastjålet sin identitet

En av dem som ble svindlet er Bjørn Bratlie. Han fikk regning for en Mercedes, datautstyr og mobiltelefoner – uten å ha kjøpt noe av det!

Svindlet

UBEHAGELIG: Bjørn ble frastjålet sin identitet.

Foto: Christian Kråkenes

– Det var veldig ubehagelig. Jeg ble bekymret for hvilke økonomiske konsekvenser det ville ha for meg, og hva annet som var i vente, sa Bratlie til NRK.

Det var en omfattende etterforsking som førte frem til fellelsen av de fem. Også en kvinne fra Oslo var tiltalt, men straffesaken mot henne ble utsatt på grunn av at hennes forsvarer ble syk.