Hopp til innhold

Surfer inn til ny kontrakt i kveld

Alt annet enn braktap mot Kongsvinger vil være nok til at Petter Vaagan Moen og Erik Huseklepp fornyer kontrakten i eliteserien mandag kveld.

2-0 ved Petter Vaagan Moen

KAN IKKE FEILE: Petter Vaagan Moen og Erik Mjelde skal gjøre mye galt dersom det skal ende med kvalifisering.

Foto: Marit Hommedal / Scanpix

Rune Skarsfjord etter tap for Vålerenga

FORNØYD: Rune Skarsfjord konstaterer at jobben er gjort.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

I realiteten er det nå kun en vill teori som kan sende Brann ned på kvalikplass. Rødtrøyene har 30 poeng og tre kamper igjen, mens Hønefoss har 24 poeng og kun to kamper igjen.

Her er den syltynne teorien:

Dersom Brann skal havne på kvalik, må Rune Skarsfjord & co tape alle sine tre gjenstående kamper, mot Kongsvinger (hjemme), Aalesund (borte) og Odd Grenland (hjemme). I tillegg må Hønefoss vinne begge sine to siste kamper, mot Vålerenga (hjemme) og Sandefjord (borte).

Som om ikke det var nok, er Hønefoss avhengig av at disse fem kampene også gir dem bedre målforskjell enn Brann. Noe som skal godt gjøres. I øyeblikket har buskerudlaget en negativ målforskjell i forhold til Brann på hele 29 mål.

Sagt på en annen måte: Brann må i snitt tape 0-5 i alle de gjenværende kampene. Samtidig må Hønefoss vinne med henholdsvis 7-0 og 8-0 i sine to siste kamper.

- Jobben er gjort

Lars Erik Krogh Gerson

UTE MED KARANTENE: Lars Erik Krogh Gerson soner for tre gule.

Foto: Torgersrud, Marius / Scanpix

Dermed tør trener Rune Skarsfjord allerede nå å konkludere med at han har lyktes i å redde plassen i eliteserien for Brann.

- Da jeg ble spurt om å ta jobben, handlet det om å berge plassen. Sånn sett er dette «mission completed». Jobben er gjort, sier Skarsfjord til Brann.no.

Kveldens motstander, Kongsvinger, kan unngå direkte nedrykk dersom de vinner to av sine tre siste kamper, og Hønefoss går på trynet i sine to siste. Dermed er det all grunn til å tro at hedmarkingene vil gå ut i hundre på Brann Stadion i kveld.

Bakke og Nielsen tilbake

Eirik Bakke og David Nielsen er begge skadefrie og klare til innsats, mens Juninho og Tijan Jaiteh fortsatt er uaktuelle. Hos Kongsvinger er midtbanespiller Lars Christian Krogh Gerson ute med karantene etter tre gule kort, mens midstopper Kai Olav Ryen er ute med skade.

Kampen følger du direkte på NRK.no her fra kl. 19.00!