Hopp til innhold

Suksess for vossing i kombinert

Sindre Ure Søtvik fra idrettslaget Eldar på Voss ligger på andreplass i verdenscuprennet i kombinert på Lillehammer etter hopprennet. Langrennet går senere i dag.

Sindre Ure Søtvik

NUMMER TO ETTER HOPPRENNET: Sindre Ure Søtvik hoppet 135 meter på Lillehammer og er nummer to før langrennet.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Sindre Ure Søtvik

VOSSING MED SUKSESS: Sindre Ure Søtvik deltar i verdenscupen i kombinert på Lillehammer i helgen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Håvard Klemetsen fikk til et kjempehopp på 142 meter og går ut 24 sekunder foran Søtvik i langrennet. Sindre Ure Søtviks hopp målte 35 meter. Under verdenscuprennet i Kuusamo i Finland sist helg tok 22-åringen sine første verdenscuppoeng med 24. plass.

Magnus Moan, som vanligvis har sin styrke i langrennet går ut 1,22 bak Klemetsen på en 20.-plass etter et hopp på 128,5 meter.

– Godt fornøyd. Deilig å være tilbake. Er litt usikker på langrennsformen, så noe vanlig Moan-løp vet jeg ikke om det blir i dag, sa Magnus Moan til NRK.

– Det var ikke lett å sette et godt nedslag. Jeg fikk en høy svevkurve, så det tok på lårene i landingen. Får se hvordan beina er i langrennet. På en god dag kan jeg kjempe om seieren, sa Klemetsen.

Den beste nordmannen i verdenscupåpningen forrige helg, OL-vinner Jørgen Graabak, skuffet i hopprennet og går ut 2.24 minutter bak lederen.

Langrennet over 10 km går senere lørdag.

(©NTB)