Noen hundredeler hindret dette i å bli en mulig dødsulykke på E16. Nå henlegger politiet saken

Politiet vet hvem bileieren er, men kan ikke bevise at han virkelig kjørte bilen. – Vi ønsker på generelt grunnlag at denne typen grov risikoatferd blir straffeforfulgt, er kommentaren fra Trygg Trafikk.

Denne videoen ble fanget på E16 ved Vinje.

LIVSFARLIG FORBIKJØRING: Slik tok det hele seg ut.

Det var i mars i år forbikjøringen skjedde. Egil Isdal var på vei på E16 mellom Vinje og Voss og fanget det hele via kameraet han har montert i frontruten.

– Jeg hadde passert Vinje med tre til fire minutter. Egentlig rakk jeg ikke helt å tenke over hva som skjedde. Bilen kom så raskt mot meg. Det var rett og slett en helt vill forbikjøring.

Reaksioner fra Facebook

DISKUTERT PÅ SOSIAL MEDIER: Også her var det mange som hadde meninger om forbikjøringen.

Foto: Hentet fra Facebook

Vanskelig å få tak i

Politiet startet umiddelbart jakten på sjåføren i den andre bilen. Det viste seg imidlertid at han var vanskelig å få tak i. Han bodde delvis i utlandet. I Norge flyttet han mellom ulike politidistrikt.

I går kunne BA fortelle at politiet nå gir opp å få tak i sjåføren.

– Selv om vi vet hvem bileieren er kan vi kke bevise at han også var sjåfør i bilen. Derfor går vi inn for at saken blir henlagt, sier politioverbetjent Håvard Skattum ved Voss lensmannskontor til NRK.

Så nærme var det en alvorlig ulykke på E16 i helgen. – Sjokkerende og egostisk, mener politiet i denne saken: www.nrk.no/1.13956678

Publisert av NRK Vestland Mandag 12. mars 2018

Sterke reaksjoner

Henleggelsen av saken vekker reaksjoner. En av dem som reagerer er Egil Isdal som var noen hundredel sekunder fra å bli truffet av bilen som kom imot i høy hastighet:

– Politiet har god tid til det de vil ha god tid til. Tilliten til politiet blir vel ikke bedre etter hvert, sier han til BA.

Også i Trygg Trafikk finner man det uheldig at denne saken blir henlagt:

Knut Olav R. Nestås, distriktsleder Trygg Trafikk

FINNER HENLEGGELSEN UHELDIG: Knut Olav Nestås er fylkesleder for Trygg Trafikk i Hordaland.

Foto: Ole-André Lagmandokk / NRK

– Det er synd og uheldig at politiet og påtalemyndigheten ser ut til å mene at de ikke har et godt nok grunnlag for å gå videre med en sak som dette, sier fylkesleder i Hordaland, Knut Olav Nestås til NRK.

Han poengterer at det ikke alltid er like enkelt å bedømme hvor stygge slike filmede forbikjøringer er. Denne mener han imidlertid er sjelden stygg og at det bare er flaks at det hele gikk bra,

– Vi ønsker på generelt grunnlag at denne typen grov risikoatferd blir straffeforfulgt og ser det som et viktig bidrag til trafikksikkerheten, sier Nestås.

Laster kart, vennligst vent...

E16 MELLOM VOSS OG VINJE: Det var her forbikjøringen skjedde.