Stengt på grunn av oversvømmelse

Veien mellom Odda og Utne var stengt ved Eitrheim på grunn av en elv som rant over veibanen. Oppryddingsarbeidet var ferdig kl. 13 lørdag.

Eitrheimselva i Odda

FLOMMER OVER: Eitrheimselva skal egentlig gå under fylkesvei 550. Her fosser den over veien og ut i Sørfjorden.

Foto: Anne Gravdal

SISTE: Vegtrafikksentralen melder veien åpen igjen kl. 13 lørdag.

– Vi har entreprenør på stedet fra klokken 08 lørdag. Og vi venter at arbeidet forhåpentligvis blir gjort ferdig i løpet av dagen, forteller trafikkoperatør Ken Ove Holm ved Vegtrafikksentralen.

Det var fredag kveld meldingene om oversvømmelsen på fylkesvei 550 strømmet inn. Ifølge entreprenøren som var på stedet fredag kveld har det gått et relativt stort ras i selve Eitrheimselva som har gjort at elveløpet er blitt sperret, og som har ført vannet på nye veier.

Flom førte til stengt veg

STORE KREFTER: Marianne Moen Lamo filmet elven fredag kveld.

– Det har startet med et ras som har sperret for elven. Det gjør at elven har begynt å renne over veien istedenfor under. I tillegg har vi fått melding om at det har kommet en stor stein ned i veien, forteller Holm.

– Kjente det riste i huset

Fylkesvei 550 flommer over

INGEN FREMKOMMELIGHET: Fylkesvei 550 har vært stengt mellom Odda og Utne siden 19.30-tiden fredag.

Foto: Anne Gravdal

Lokalpolitiker i Ullensvang, Anne Gravdal (H), var blant dem som tok en tur bort til rasstedet fredag kveld for å se oversvømmelsen. Foreldrene er en av elvens nærmeste naboer.

– De kjente det riste i huset i 19.15-tiden. Det er ikke godt å se hvor raset har gått. Det må være lenger opp enn vi kunne se, sier Gravdal.

Laster kart, vennligst vent...

Lørdag morgen fortsetter folk å ringe til Vegtrafikksentralen om situasjonen ved Eitrheim. Flere mener det har kommet mer stein ned i løpet av natten.

– Men vi er litt usikre på hvor mye som er kommet, sier Holm på sentralen.

Steinras på riksvei 13

Uvær skapte problemer ikke kun i Eitrheim. Det er også redusert fremkommelighet ved Austrepollen bru i Kvinnherad. Like over Sørfjorden raste det også fredag kveld. Ved Deildo på riksvei 13 kom steinen på bildet under brasende ned.

Vegvesenets entreprenører var raskt på stedet, og vurderte at veien kunne forbli åpen.

Steinras ved Deildo

STEINRAS: Denne steinen landet på riksvei 13 ved Deildo i Ullensvang fredag kveld.

Foto: Izabela Prestegård