Hopp til innhold

Sprengningsuhell ved barnehage

Steiner fra sprengningen dundret gjennom veggen på barnehagen. – Her var personer på vei ut av sine biler. De har vært heldige, sier politiet.

Barnehage rammet av sprengningsuhell

– ALVORLIG SAK: Politiet vil til bunns i hva som skjedde da barnehagen i Sveio ble truffet av steiner under en sprengning i nærheten. – Dette skal ikke skje, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Politiet fikk melding om uhellet like før klokken 16 torsdag, og melder at det har skjedd i nærheten av Espira Solkroken barnehage på Ekrene i Sveio.

– Steiner har truffet bygninger og parkerte biler, men ingen personer skal være skadd. Noen av steinene har også gått gjennom kledningen, forteller operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland politidistrikt.

– En meget alvorlig sak

Steinar har treft barnehage

GJENNOMHULLET: Sprengningsuhellet gjorde store skader på inngangspartiet til barnehagen.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Uhellet ligger helt sør i Sveio, et par kilometer nord for fylkesgrensen til Rogaland. I 17-tiden holdt politiet på å avhøre ansatte i barnehagen. De fikk seg en støkk da store steiner kom inn gjennom veggen.

– Det er meget alvorlig sak når steiner kommer inn kledningen i en barnehage. Steinene gikk helt inn, gjennom veggen, og inn i en gang, forklarer operasjonslederen.

(Saken fortsetter under videoen.)

Steiner fra sprengningen dundret gjennom veggen på barnehagen. – Her var personer på vei ut av sine biler. De har vært heldige, sier Fritz Arne Lilleskog fra politiet.

Politiets innsatsleder, Fritz Arne Lilleskog.

Fire biler fikk store skader av steiner som kom flyvende gjennom luften. Vitner til hendelsen har fortalt politipatruljen på stedet hvor nære de var å bli truffet.

– Flere personer var på vei ut av bilene sine. De har vært heldige, konkluderer Vikse.

Sprengningsuhell ved barnehage

STORE KREFTER: Steiner kom flyvende gjennom luften da sprengingen gikk av. Barna og ansatte i barnehagen var inne.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Politiets innsatsleder på stedet, Fritz Arne Lilleskog, sier til NRK at det var personer i barnehagen, og i området da det skjedde.

– Det var i hovedsak foreldre som var her for å hente barna sine, forteller Lilleskog.

Etterforsker hva som gikk galt

Disse foreldrene blir betegner som vitner. De skal avhøres. Det skal også ansatte i barnehagen, i tillegg til ansvarlige fra selskapet som gjennomførte sprengingen.

– Vi sjekker nå hva som har gått galt, sier innsatslederen.

Politiet vil ikke si noe foreløpig om hva selskapet som sto bak sprengningen kan vente seg av reaksjoner. Sprengningen var varslet, og alle som var i nærheten var blitt bedt om å holde seg innendørs.

– Det skal likevel ikke skje. Vi må finne ut av årsaken, og det må vi ha ekspertise inn for å finne ut av, sier Svein Roald Vikse, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ekrene