Sponsor gir Trond Nymark forsinket gullbonus

Da den lokale sponsoren hørte gladnyheten om at kappgjenger Trond Nymark (39) endelig får sitt VM-gull grep han telefonen.

Trond Nymark får forsinket gullbonus

ALDRI FOR SENT: Dopingavsløring i Russland gjør at Trond Nymark (til h.) får VM-gull i kappgang sju år forsinket. Kjøpmann Jan-Erik Kirkøen (til v.) ville gi kappgjengeren gullbonus, men nå er begge enige om å heller donere pengene til et talentfond for unge utøvere.

Foto: Eivind A. Pettersen / NRK

Rema 1000-kjøpmann Jan-Erik Kirkøen på Nattland har ikke glemt sponsoravtalen han hadde med nabokaren Trond Nymark for mange år siden.

I slutten av mars kom den endelige dopingdommen i CAS (Idrettens voldgiftsnemnd) mot seks russiske kappgjengere. Da ble det klart at Trond Nymark endelig vil få sin gullmedalje han burde hatt for sju år siden.

Nærmere bestemt VM-gullet fra 2009.

Hadde lest feil i kontrakten

Nå mente Kirkøen at det er på høy tid at Nymark også får bonusen på 40.000 kroner som sto i sponsorkontrakten.

«Jeg vil betale ut gullbonusen du hadde i kontrakten. Rett skal være rett», sa Kirkøen.

Men den tidligere kappgjengeren, som nå har lagt opp, er en ærlig kar.

– Da det i påsken ble klart at jeg får VM-gullet ringte Jan-Erik meg. Jeg måtte som sant var fortelle at vi ikke hadde en avtale i 2009, den ble gjort etter mesterskapet i Berlin, sier Trond Nymark til NRK.

ATHLETICS-WORLD-50KM 88994826

SØLVJUBEL: Trond Nymark jubler for sølvet i VM i 2009. Nå får han gullet, sju år forsinket.

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Oppretter talentfond

Selv om kjøpmannen hadde bommet med årstallene, vil han likevel betale ut de 40.000 kronene.

– Ja, vi vil lage et stipend som skal gå til en bergensutøver på vei opp og frem, en som utmerker seg og kan bli noe internasjonalt. Slik Trond var den gang jeg var kjøpmann i Dreggen, sier Kirkøen.

Dersom du har innspill på gode kandidater kan du skrive en melding på kjøpmannens facebookside eller sende en mail til nattland@rema.no

Forsinket premieutdeling

Den eneste som slo bergenseren i Berlin-VM var Segei Kirdjapkin som er fratatt alle sine medaljer fra 20. august 2009 der Nymark tok sølv.

– Hva tenkte du om konkurrentene da du var aktiv, var du mistenksom?

– Jeg brukte ikke energi på slike ting da jeg var utøver. Og det er jeg glad for i dag, det ville tappet meg fullstendig for energi og motivasjon. De som sto på startstreken, sto på startstreken og de som ble tatt, ble tatt. Jeg fokuserte heller på trening og gjennomføring av konkurranser. Så lot jeg antidopingorganisasjonene gjøre sin jobb, sier Nymark.

Klubben TIF Viking og Friidrettsforbundet har retter henvendelser til flere tidligere Nymark-sponsorer, men ingenting er for øyeblikket avklart.

Nå gjenstår bare medaljeseremonien.

– Utdelingen vil trolig skje under EM, friidrettsgallaen eller OL i Rio. Min magefølelse sier at det blir første alternativ, sier Trond Nymark til NRK.