Hopp til innhold

Spillerflukten fra Brann i full gang

Mindre enn to døgn etter nedrykket har allerede to spillere forlatt Brann. I dag ble det klart Birkir Már Sævarsson ikke blir med ned i 1. divisjon.

Birkir Sævarsson

TIL SVERIGE: Birkir Már Sævarsson var blant spillerne i årets Brann-tropp med lengst fartstid i klubben. Nå er han ferdig i det som neste år er en 1. divisjonsklubb.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Birkir Már Sævarsson (30) har signert en treårskontrakt med svenske Hammarby, melder nettstedet Fotbolldirekt.se.

Den trofaste forsvarsspilleren har vært i Brann i seks år, og forlater klubben mindre enn to døgn etter at Brann rykket ned fra Eliteserien.

Han blir med det den andre landslagsspilleren som forlater portene på Brann Stadion det siste døgnet. I går ble det klart at makedonske Daniel Mojsov har avsluttet kontrakten sin med Brann, uten å ha en ny arbeidsgiver å gå til.

Dermed er spillerflukten etter nedrykket godt i gang, mindre enn to døgn etter at Brann tapte for Mjøndalen.

– Han kommer til Sverige på tirsdag og gjennomgår legeundersøkelser med Hammarby. Alt blir klart senest onsdag. Vi er enige og det finnes ingenting som hindrer en overgang, sier agenten Olafur Gardarsson til nettavisen.

Hammarby er nyopprykket til svenske Allsvenskan.

Det er mange nordmenn i Hammarby. Fredrik Torsteinbø, Lars Fuhre, Lars Sætra og Jan Gunnar Solli har alle bidratt til den svenske klubbens opprykk. Tidligere Brann-assistenttrener Patrik Hansson er også i klubbens trenerapparat.

I dag møtes styret i Brann til et ekstraordinært styremøte, der de setter i gang evalueringen av den katastrofale 2014-sesongen.

Det er forventet at flere Brann-spillere vil forlate Brann i tiden fremover. Mange har allerede antydet at de har spilt sin siste kamp for rødtrøyene. Brann må også gjennomføre store økonomiske kutt før tilværelsen i 1. divisjon.