Julepynten knakk tvert av i stormen

Julepynt, stolper og lys ble kastet rundt på Torgallmenningen i Bergen sentrum. Brannvesen og politi sperret av sentrum for å fjerne julen.

Julepynt tatt med av stormen i Bergen sentrum

KNAKK: Disse julelyktene tålte ikke nyttårsstormen i Bergen sentrum. Denne stolpen knakk tvert av i stormen, noe som førte til utrykning og avstenging.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

Den varslede stormen slår inn mot kysten av Vestlandet i kveld.

I Bergen sentrum ble et større område sperret av i 20-tiden. Det skjedde etter mange meldinger om at lysstolper, lykter og julepynt blir tatt av vinden og kastes rundt på Torgallmenningen.

– Det var en vekter på kjøpesenteret Galleriet som først varslet oss. Han meldte at stolper og julepynt fløy rundt og fryktet det kunne være til skade for folk, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes i politiet.

– Etter hvert kom det flere og flere telefoner, og til slutt besluttet vi å sperre store deler av området rundt Torgallmenningen, legger hun til.

Tømmes for julepynt

Stengt av Bergen sentrum

STENGT AV: Politi og brannvesen har omringet hele Torgallmenningen med polititape. Klokken 22.30 ble området åpnet igjen.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

Bergen kommune ble kontaktet for å finne ut hvem som eier julepynten.

– Vi har også varslet brannvesenet som bistår oss på stedet. De satte i gang med å få ned en del lys og sikre gjenstander, sier Eidsnes.

Like før klokken 20.30 kom brannvesenet i gang med å ta ned julelysene som har omkranset Torgallmenningen.

– Vi demonterer nå all juletrebelysning før flere knekker, sier vaktkommandør Torkjell Helle.

To timer senere var all pynten fjernet og sperringene ble fjernet av politiet.

SE OGSÅ: Se stormen fra verdensrommet

Brannvesenet fjerner stolper i Bergen sentrum i stormen

FJERNET: Mannskap fra Bergen brannvesen ble satt til å fjerne julen fra Torgallmenningen i stormen i kveld. Her har de nettopp demontert en av stolpene med julelys.

Foto: Tom Arne Moe / NRK

Full storm flere steder

Fredag er det meldt om full storm fra Lindenes til Åna-Sira, og mellom Oksøy og Lindesnes ventes det liten storm og sterk kuling. Meteorologisk institutt har sendt ut flere OBS-varsler.

Både meteorologer og Statens vegvesen ber folk tenke på om de må gå ut i de mest utsatte områdene i fjellet.

– Litt av grunnen til at vi går litt høyt ut med dette OBS-varselet, er at dette er en dag mange er ute og reiser. Jeg vil oppfordre folk om å vente til lørdag eller søndag hvis de skal over fjellet, sier vakthavende meteorolog ved Vêrvarslinga på Vestlandet, Geir Ottar Fagerlid, til NRK.

– Ikke gå på besøk til nabohytta engang! Når det er så mye snø og vind kan man klare å gå seg bort på bare noen få meter, sier statsmeteorolog Bente Marie Wahl.

  • Send oss dine værbilder med #nrkvær
Laster innhold, vennligst vent..