Sparket politibetjent i ansiktet med stiletthæl

Kvinnelig politibetjent måtte på legevakten etter å ha blitt sparket av en kvinne i begynnelsen av 20-årene. – En lang, tynn stiletthæl kan være et farlig våpen, sier politiet.

– Det er helt tydelig at det er slutt på de rolige helgene vi erfaringsmessig har etter nyttår, sier politiets operasjonsleder Jan Steimler.

Hordalands-politiet har hatt over hundre oppdrag natt til søndag.

– Mye av det går i det vanlige helgebråket. Arresten var helt full, og vi måtte dimittere to stykker midt på natten. Vi slapp ut de roligste av de som var kommet inn først, for det var rett og slett ikke plass til dem, sier Steimler.

Fem personer er innbrakt for ordensforstyrrelse i Bergen sentrum, og én i Tysnes.

– En av dem er overført til varetektsfengsling, etter å ha slått og spyttet etter en politibetjent, forteller operasjonslederen.

Ranet drosjesjåfør

Litt over klokken 02 meldte en drosjesjåfør fra om at han var blitt ranet i Marikoven på Askøy.

– Han sier passasjeren har slått til ham i bilen, tatt fra ham diverse gjenstander, og løpt fra stedet. Vi rykket ut med hundepatrulje, søkte fra bilen, og fant en mann i terrenget, sier Steimler.

Mannen i midten av 20-årene ble tatt med kortterminal, bankkort og mobiltelefoner fra taxien på seg, og er satt i varetekt.

Politibetjent måtte på legevakten

Lørdag kveld i 20-tiden fikk politiet melding om en rabiat kvinne som slo rundt seg og kastet gjenstander i Vestre Torggate i Bergen sentrum.

Kvinnen i begynnelsen av 20-årene var lite villig til å lytte til politiet da de kom for å roe henne ned.

– Underveis sparker hun en polititjenestekvinne i ansiktet med en stiletthæl. Betjenten ble skadet i munnen, og måtte få behandling på legevakten, men fikk heldigvis ikke skade på øynene. En lang, tynn stiletthæl kan være et farlig våpen, sier Steimler.

Kvinnen skal avhøres i løpet av formiddagen.