Hopp til innhold

Her søker de under vann etter savnet 18-åring

Det blir søndag gjort søk under vann i et forsøk på å finne 18-åringen som er savnet på Sotra. – Vi søker så lenge det er lyst, sier politiet.

Søk under vann etter savnet 18-åring

MINIUBÅT: En politibåt og en søkebåt med miniubåt er alt som i dag søker etter den savnede 18-åringen. Han er antatt omkommet etter å ha vært savnet siden torsdag.

Foto: Christian Kråkenes / NRK

Søkene blir gjennomført med undervannsubåt og sonar, opplyser operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

– Vi startet et søk med en ROV miniubåt nå klokken 09.30. Vi tar utgangspunkt i området i sjøen like ved der trafikkuhellet skjedde, der han sist var observert, sier operasjonsleder Jan Steimler i politiet til NRK.

Den 18 år gamle mannen forsvant etter en trafikkulykke på Ekerhovd på Sotra tidlig torsdag. Både han og en 17 år gammel kamerat stakk fra stedet før politiet kom, men kameraten meldte seg senere.

– Vi søker så lenge det er lyst. Så blir det gjort en ny vurdering på slutten av dagen i dag, om det blir hensiktsmessig å fortsette etter det, sier Steimler.

Lørdag ettermiddag avsluttet politiet den to døgn lange leteaksjonen etter mannen, og antar nå at mannen er omkommet.

Søker i nærheten av ulykken

Politiet vil utover dagen flytte søket ut fra hvordan strømningene i vannet har vært de siste dagene.

– Vi har innhentet strømrapporter, og det videre søket vil bli gjort i henhold til disse strømrapportene.

Det blir ikke gjort flere søk på land i denne omgang.

– Leteaksjonen er avsluttet som redningsaksjon. Det er nå gått over i en ny fase der man søker etter en antatt omkommet person, sier Steimler.

Til sammen 180 personer deltok i letingen på land fredag og lørdag, deriblant 65 frivillige. Norsk Folkehjelp, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder bidro alle med folk.

Storstilt leteaksjon med nesten 200 mann på Sotra etter savnet 18-åring. Samme ettermiddag ble leteaksjonen avsluttet.

SE VIDEO: Nesten 200 personer søkte etter den savnede 18-åringen fredag.

Etterforsker forsvinningen

Det har hele tiden vært jobbet med to teorier: At 18-åringen stakk fra ulykken og ble utsatt for noe på vei vekk fra ulykken, eller at han er kommet seg unna og gikk i skjul.

Politiet vil ikke utelukke at mannen kan ha gått i skjul et sted, og vil neste uke fortsette å etterforske forsvinningen.

Familie og venner har etterlyst 18-åringen på Facebook, og saken har engasjert mange i lokalmiljøet.

Vi kan ikke utelukke noe, men det organiserte søket på land er avsluttet. Vi har gjort en del etterforskning og en rekke undersøkelser uten uten at det har gitt noen svar, sier Steimler.