Hopp til innhold

Leter etter savnet jente (17)

Ingen har sett eller hørt noe fra 17-åringen siden hun forlot hjemmet søndag kveld.

Leteaksjon etter savnet 17-åring

SØKER ETTER 17-ÅRING: Sivilforsvaret er kalt inn for å bidra i leteaksjonen som pågår i Fana i Bergen.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

– Vi leter etter en jente på 17 år som er savnet fra sitt hjem i Fana. Hun forlot hjemmet i 20-tiden søndag, og siden er det ingen som har hatt kontakt med denne jenten. Vi ønsker tips hvis noen kan ha sett henne, sier operasjonsleder Kjersti Eidsnes, i Hordaland politidistrikt.

Mannskaper fra Røde kors og Sivilforsvaret, én hundepatrulje fra politiet og tre hunder fra Norske Redningshunder er ute i terrenget for å lete. I tillegg har et helikopter fra Hovedredningssentralen søkt fra luften.

Politiet går ut med denne beskrivelse av savnede:

  • Slank
  • Langt brunt hår
  • Brune øyne
  • Dongeribukse
  • Brune støvletter
  • Blå jakke med skinn på kragen
Leteaksjon etter savnet jente i Bergen

STOR LETEAKSJON: Mannskaper fra Røde Kors leter etter den savnede i Bergen. Det gjør også hundepatruljer fra politiet og Norske Redningshunder.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

– Venner og kjente er kontaktet og ingen av disse vet hvor hun kan være, sier Eidsnes.

Meldt savnet kl. 23 søndag

Jentens foreldre meldte henne savnet sent søndag kveld. Ikke lenge etter var leteaksjonen igang. Hovedredningssentralen ble varslet, og letemannskaper ble kalt ut. I løpet av natten er det søkt i områdene Hjellestad, Blomsterdalen, Hordnesskogen, Grimseidveien, Steinsvikveien og Skjold i bydelen Fana.

– Vi er veldig bekymret for hva som kan ha skjedd med henne. Vi har ikke fått kontakt med henne på telefon, og hun har ikke vært på sosiale medier, forteller operasjonslederen.

– Vanskelig

Innsatsleder på stedet, Bjørn Atle Austevoll, sier til nrk.no at alle tilgjengelige ressurser blir satt inn i letingen, ialt rundt 100 personer, men at det er vanskelig å vite hvor de konkret skal lete.

– Leteområdet er vanskelig. Siste observasjon er bopel, men så er det også snakk om et spor av mobiltelefonen hennes i nærheten av Grimseidvannet, forteller Austevoll.