Hopp til innhold

– Vi flyttet hit på grunn av snøen, men dette ble litt mye

Lørdag kveld sto Øyvind Pedersen på kjøkkenet og laget mat. Plutselig smalt det i vinduene. – Hele huset ristet, og glassene hoppet ut av kjøkkenskapet, forteller han.

Snø inn kjøkkenvinduet

– PLUTSELIG SMALT DET: – Vindusglasset kom inn på kjøkkenet. Hele huset ristet, og glass falt også ut fra kjøkkenskapet og knuste, forteller Øyvind Lennart Pedersen.

Foto: Privat

Øyvind Lennart Pedersen

SJOKKERT: – Vi ble ganske sjokkerte. Jeg holdt på å få hjertestans, forteller Øyvind Lennart Pedersen.

Foto: Privat

– Det har jo vært mye fokus på dette med å tømme taket for snø. Det har vi gjort, men det ble verre med den snøen som lå på bakken, sier Øyvind Lennart Pedersen på Oppheim i Voss.

Han og familien bor like ved Vossestrand omsorgssenter, der Sivilforsvaret i forrige uke måtte kalles ut for å berge bygningene fra kollaps i de store snømengdene.

LES MER: – Vekten på snøen tilsvarer tusen biler

– Vi har vel to meter med snø på flatmark her, i tillegg til den snøen som har kommet fra taket, og har ikke kunnet se ut kjøkkenvinduet på flere uker. Det er så mye snø at det ikke er noen steder å gjøre av den, sier han.

– Hele huset ristet

Lørdag kveld, da Øyvind sto på kjøkkenet, var også blendegardinene nede. Derfor kom smellet helt uten forvarsel.

– Snømassene lå inn mot veggen på oppsiden av huset, og plutselig smalt det i begge kjøkkenvinduene. Vindusglasset kom inn på kjøkkenet. Hele huset ristet, og glass falt også ut fra kjøkkenskapet og knuste, forteller han.

– Vi ble ganske sjokkerte. Jeg holdt på å få hjertestans.

– Vi kom på grunn av snøen, men dette ble litt mye

Sivilforsvaret Vossestrand omsorgssenter

BERGET TAKET: Sivilforsvaret måtte tømme Vossestrand omsorgssenter for snø.

Foto: Tale Hauso / NRK

I stedet for en koselig kveld med god mat, ble resten av lørdagen en kjølig affære.

– Nå har vi platet igjen vinduene fra innsiden, så det ikke skal komme mer glass og snø. Vi har også fyrt godt med ved, og fått litt temperatur tilbake, sier Pedersen til NRK søndag ettermiddag.

Tidligere søndag meldte NRK at det så langt i januar er satt seks snørekorder i Hordaland.

LES MER: Her har det aldri vært mer snø

En av dem er satt i Jordalen, en drøy mil unna Pedersens hjemsted. Der ligger det nå 255 centimeter snø, og rekorden på 280 centimeter står ifølge meteorologen for fall.

– Jeg har aldri sett sånne snømengder før. Vi er veldig glad i snø, og flyttet egentlig hit på grunn av det, men dette blir litt mye, konstaterer Pedersen.

LES OGSÅ: Her bruker nærbutikken innbyggernes handlekurv som værmelding