Smittevernoverlegen i Bergen slutter

Smittevernoverlege Karina Koller Løland har sagt opp jobben sin i Bergen kommune, melder BA. – Det har vært utfordrende, sier hun.

Karina Koller Løland

SLUTTER: Smittevernoverlege Karina Koller Løland slutter i jobben sin.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Anne-Lise Hornæs, stedfortredende etatsdirektør, bekrefter til BA at smittevernoverlege Karina Koller Løland har levert sin oppsigelse.

Koller Løland har aldri sittet som medlem av den innerste krisestaben i kommunen, og opplever at hun ikke har fått gjort jobben på en god måte.

– Vanskelig å ta ansvaret

– Jeg har aldri under pandemien sittet plassert på et slikt sted i organisasjonen at jeg kan få gjort jobben min på en effektiv måte. Det har vært utfordrende, og da er det vanskelig å ha det overordnede smittevernfaglige rådgivningsansvaret i Bergen kommune, sier Koller Løland til BA.

Hun begynte i jobben i mars. Kommunen har nå satt i gang prosessen med å lyse ut jobben som hennes etterfølger.

Etatsdirektør Brita Øygarden er på ferie og ønsker derfor ikke å kommentere saken nå, skriver BA.

Helsebyråd Beate Husa skriver i en melding til NRK at hun takker Koller Løland for innsatsen. Hun opplyser at kriseledelsen har fått daglige rapporter og har hatt faste møter der smittevernoverlegen har kommet med sine vurderinger.

– Dette er et system jeg synes fungerer godt, men jeg har stor forståelse for at smittevernoverlegen kan vurdere det annerledes, skriver helsebyråden.

Medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen i Bergen kommune sier til Bergens Tidende at han har vært kjent med oppsigelsen en ukes tid.

– Jeg har vært kjent med at hun har ønsket seg en mer sentral posisjon i kriseledelsen og ikke fått dette oppfylt, men hun har fått rikelige anledninger til å komme med vurderinger, råd og anbefalinger, sier Hansen.

Pressekonferanse Bergen kommune

PRESSEKONFERANSE: Karina Koller Løland har ordet på en av kommunens mange pressekonferanser om koronasituasjonen. Her er hun sammen med byrådsleder Roger Valhammer (t.v.), helsebyråd Beate Husa og medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen

Foto: Marit Hommedal / NTB

Nye tall viser nedgang

Bergen kommune har hatt høye smittetall de siste ukene, men i dag kom det gledelige tall som viser en betydelig nedgang.

Det er registrert 28 nye koronasmittede siste døgn. Gårsdagens tall var 68, og det var også snittet for de foregående dagene.

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) opplyste på en pressekonferanse i går at de strenge tiltakene mot koronasmitte blir utvidet i to uker til.

Tiltakene i Bergen og syv nabokommuner er omdiskutert, og har fått sterk kritikk både fra jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen og flere politikere fra opposisjonen i Bergen bystyre.

På pressekonferansen i går slo medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen kraftig tilbake mot dem som mener tiltakene er for strenge og at prosessen ikke har vært åpen nok.

Roger Valhammer

UTVIDER: De strenge tiltakene mot koronasmitte blir forlenget i to uker til, opplyste byrådsleder Roger Valhammer på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 09.12.2021
24 571
Smittede siste 7 dager
316
Innlagte
1 135
Døde
4 252 976
Vaksinerte