Slik skal de unngå Jackson-kaos

Stopp forbudt og store restriksjoner på E 39 konsertdagen. - Ta bussen, sier arrangøren.

Trafikkregulering på Steinestøvegen på Alan Jackson-konserten
Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

BERGEN: Kommende lørdag blir det tidenes countryfest på Bergen Travpark. 20.000 publikummere har kjøpt billett til konserten på travbanen på Haukås, og det er i realiteten kun én vei som fører til og arenaen:

Alan Jackson

FØRSTE GANG: Alan Jackson lider av flyskrekk og har derfor aldri før vært i Skandinavia. Lørdag spiller han for 20.000 i Bergen.

Foto: MARK HUMPHREY / AP

Steinestøvegen (E 39) mellom Vågsbotn og Nordhordlandsbrua.

LES MER: Alan Jackson klar for Bergen Ekstrakonsert i Skien

- Må regne med køer

Politiet stiller mannsterkt opp for å sikre en god avvikling av trafikken, men ber likevel bilister som skal ferdes på E 39 lørdag om å vise tålmodighet.

- Dette er et relativt stort arrangement, så vi må regne med at det blir kødannelser og tidvis treg trafikk, sier politiførstebetjent Vidar Almberg ved Bergen Nord politistasjonsdistrikt til nrkhordaland.no.

- Derfor oppfordrer vi alle som skal på konserten til å ta bussen til travparken, sier Almberg.

LYD: Hør Alan Jackson på MySpace

Busser hvert andre minutt

Arrangøren og Tide Buss AS setter opp busser fra Bergen sentrum, Åsane terminal og Knarvik terminal til konserten. Bussene begynner å gå klokken 15.00.

Bussene fra Bergen går hvert andre minutt frem til klokken 19.30, mens det blir avgang hvert femte minutt fra Åsane og Knarvik.

Ifølge Almberg vil det kun bli mulig å kjøpe tur/retur-billett. Bussene kjører inn på arenaområdet, og vil stå samme plass når folk skal ut av arenaen i 23-tiden.

Bergen Travpark

NY ARENA: Konserten med Jackson blir den første store konserten på travparken.

Foto: Arkivbilde / NRK

- Bussen koster 100 kroner tur/retur. Når vi skal tømme arenaen, vil vi fylle ti og ti busser og sende dem avgårde i en kolonne, sier daglig leder Gunnar Anthun i arrangørselskapet Det Gode Selskap til nrkhordaland.no

- Ingen parkeringsplasser

Kjøring med egen bil er den klart minst populære løsningen hos politiet, og også den minst praktiske.

Det blir stopp- og parkeringsforbud på Steinestøvegen mellom Vikaleitet og Bergen fengsel, og det blir også stopp- og parkeringsforbud på veien mellom Haukås og Breistein.

- Det er ingen parkeringsplasser tilgjengelig for publikum utenom plasser som er forhåndsbestilt hos arrangøren. Drosje til og fra er heller ingen god løsning, siden bilene ikke vil komme seg inn på arenaområdet og ikke kan sette av eller plukke opp folk langs veien, sier Almberg.

Publikum slipper inn på konsertområdet klokken 16.00, og den første av de totalt tre artistene går på scenen klokken 18.00. Arrangementet skal være ferdig til kl. 23.00.

Konserten har vært utsolgt i lang tid. Alan Jackson har satt opp ekstrakonsert på Stevneplassen i Skien kommende torsdag. Det er fortsatt ledige billetter til denne konserten.

LES OGSÅ: Toby Keith til Vestlandshallen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.