Slik gikk det med strøbilen på glatten

– Kjør forsiktig, det er skummelt der ute, oppfordrer politiet. Sjåføren av denne brøytebilen slapp unna uten skader da bilen sklei inn i fjellveggen.

Trafikkulykke

SÅPEGLATT: På Bømlo i Hordaland kjørte en brøytebil i fjellveggen på fylkesvei 541, på grunn av svært glatt veibane. Det gikk fint med føreren, som startet med dirigeringer etter ulykken.

Foto: Geir Einarsen

Statens vegvesen og politiet advarte i går kveld mot glatte veier på Vestlandet og Østlandet. På grunn av underkjølt regn kom det inn en rekke meldinger om speilglatte forhold og små uhell.

Tirsdag morgen er det fremdeles svært glatt flere steder. Forholdene er så vanskelige at til og med brøytebilene har fått problem.

På Bømlo i Hordaland kjørte en brøytebil i fjellveggen på fylkesvei 541, på grunn av svært glatt veibane. Det gikk fint med føreren, som startet med dirigeringer etter ulykken.

– Viking er på vei med bergingsbil til stedet, men det vil ta tid før de er på plass siden det er så glatt i området, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt Andre Skram Hansen.

Ble ringt ned

– Det er rene komikvelden. Det har vært mange artige krumspring fra passasjerer som har kommet på eller av bussen, sa bussjåfør Karl Åge Holm i Bergen til NRK.no mandag kveld.

– Det er glatt over alt, og svært mange som ringer. Det har vært et spesielt vær, der det regner, før det klarner og så regner det igjen. Det veksler mellom pluss- og minusgrader, sa Jan Marøy, trafikkoperatør hos Vegtrafikksentralen Vest.

Politiet: – Ikke ring oss

Det var glatte veier også i Sogn og Fjordane og Rogaland. På Vegtrafikksentralen Øst fikk de også meldinger, fra mange småveier i Oslo, Akershus, Østfold, Oppland og Hedmark.

– Det kommer en del telefoner, men ingen uhell eller ulykker så langt. Det kan være glatt over alt, men det er vanlig på slike veier på denne tiden, sa trafikkoperatør Jeanette Andersen.

Så langt gikk det at politiet i Hordaland gikk ut på Twitter og bad folk om ikke å ringe dem om de glatte veiene mandag kveld:

Laster Twitter-innhold

– Ifølge patruljene ute er det virkelig, virkelig glatt. Det er all mulig grunn til å være obs når du er ute og kjører, sa operasjonsleder Morten Kronen.

– Vi blir rett og slett nedringt. Det er null grader mange steder nå, og det er det verste føret som finnes, sa vaktoperatør Kristian Fauskan hos Vegtrafikksentralen.

Regn blir til is.

SE VIDEO: Regn blir til is og gir glatte veier på Østlandet.