Som sild i tønne da Brann feiret sølvet

Hundrevis av supportere stormet gatene da Brann-spillerne ble tatt imot som medaljevinnere sent søndag kveld.

Brann-spillerne ble mottatt som helter da de ankom Fotballpuben i Bergen.

SØLVHELTENE: Brann feiret ikke gull. Men oppturen fra nedrykket for to sesonger siden skapte en helt spesiell ramme da Bergen by slapp jubelen løs i Bergens gater.

«Kaos» er ikke dekkende nok til å beskrive det som møtte Brann-spillerne på fotballpuben i Bergen sentrum.

Brann feiret ikke gull. Men oppturen fra nedrykket for to sesonger siden skapte en helt spesiell ramme da Bergen by slapp jubelen løs for edelt metall.

Brann-spillerne hilste på supporterne i et lite kvarter og stemte i da visesanger og Brann-fantast Ove Thue spilte «Huseklepp-sangen» en aller siste gang.

«Det kan bare Huseklepp og bare, bare han. Det é det bare Huseklepp, og ingen fler som kan»

Pyro Brann Bataljonen

FEST: I slutten av mai i fjor var Brann rangert som det 26. beste laget i norsk toppfotball. Søndag kveld var sølvet et faktum.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Brann-spillerne med allsang

Mannen som ble tatt imot med øredøvende jubel, selv om han etter kveldens målgivende ikke lenger skal ikle seg Brann-drakten, er fortsatt supporternes favoritt.

– Det er en sinnssyk avslutning for meg å være med å ta sølv. Det er trist at jeg ikke skal spille mer for Brann. Kanskje går det opp for meg i morgen, sa Erik Huseklepp til NRK i kveld.

Men som så mange ganger denne sesongen var det Brann-kaptein Vadim Demidov som satte tonen for resten av Brann-spillerne. Denne gangen i form av allsang – på en pub.

– Ungene er sendt hjem. Det blir en flott russisk feiring for min del i kveld, sa en lattermild Brann-kaptein Vadim Demidov før banketten i kveld, før han la til:

– Det betyr vodka.

For det har vært mange tunge stunder å slukke for de med hjertet i Brann.

Brann-spillerne kastet Erik Huseklepp i luften etter det som trolig blir hans siste kamp i Brann-trøyen.

SISTE REIS: Erik Huseklepp ble hyllet av medspillerne etter sølvkampen.

Svensken som lovet gull

Den vonde tiden startet våren 2014, da den nyansatte treneren Rikard Norling gikk ut og sa at Brann skulle gå for gull. Brann-fansen slukte hvert ord og opphøyet treneren til Messias, men sesongen ble et mareritt for alle involverte. Bergensklubben unngikk direkte nedrykk med et nødskrik, men gikk på trynet så det sang i kvaliken mot lille Mjøndalen.

Hele Bergen regnet med parademarsj gjennom 1. divisjon, men Norling og hans menn måtte slite mot hardtarbeidende lag som Hødd, Jerv og Nest-Sotra.

Da Brann tapte 4–1 borte mot lille Levanger, var tålmodigheten med Norling slutt. Brann hyret inn tidligere Hødd-trener Lars Arne Nilsen fra Sotra, og gikk resten av sesongen for en kynisk fotball med kun ett mål for øye: Sikre poeng.

Den nye taktikken var så vellykket at Nilsen i oktober kunne juble over andreplass i 1. divisjon og direkte opprykk på første forsøk.

Brann feirer sølv

FRA BUNN TIL TOPP: Sølvsesongen til Brann er et comeback Fotball-Norge ikke har sett maken til siden Start i 2005 og Molde i 1995.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

I år har Brann vært det store overraskelseslaget i eliteserien, og Nilsens kyniske fotball har gradvis ført laget oppover tabellen – selv om publikum har murret over spillestilen og tidvis straffet laget ved å utebli fra Brann Stadion.

I slutten av mai i fjor var Brann rangert som det 26. beste laget i norsk toppfotball. Da dommer Dag Vidar Hafsås blåste i fløyten på denne sjette novemberkvelden var sølvet et faktum.

Og det er et resultatet av et comeback Fotball-Norge ikke har sett maken til siden Start i 2005 og Molde i 1995.