Slakt som selger

Kritikerne ga ham stryk, men fansen elsker ham fortsatt.

Kurt Nilsen

PUSHER GRENSER: Kurt Nilsen går mot ny platesuksess. På bare en uke er det solgt 58 000 eksemplarer av hans nye album «Push push».

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Den 29 år gamle eks rørleggeren fra Arna er populær. Svært populær.

Etter bare en uke i butikkhyllene har hans nye album solgt i 52 000 eksemplarer!

- I en egen klasse

- Med tanke på at 60 000 er dobbel platinum er vi ekstremt fornøyd med salget, sier Aslak Bendtsen, salgssjef i SonyBMG til Bergens Tidende.

Salgssjefen mener tallene løfter Kurt Nilsen opp i en egen divisjon når det gjelder platesalg i landet.

  Kurt Nilsen på P3

- Jeg har vært sammen med Kurt hele helgen, og han er strålende fornøyd, sier Bendtsen til avisen.

Fikk slakt

Platen «Push push» ble slaktet av musikkanmeldere i Norge. Bendtsen mener det beviser at anmelderne beveger seg lenger og lenger vekk fra smaken til det norske folk.

Dette mente kritikerne:

Bergens Tidende, terningkast 2:

«Hvorfor lar han f.eks. Nilsen fortsette å skrive sangene selv, når melodiene er så grusomt kjedelige, tekstene så umusikalske og helheten ikke engang personlig?»

Aftenposten, terningkast 3:

«Skal Kurt Nilsen igjen briljere og overraske som popartist må han kaste seg over litt mer utfordrende låtmateriale, og kanskje også noen friske produsentører.»

Dagbladet, terningkast 3:

«Det blir fort klart at Kurt her skriver den samme låten om igjen og om igjen, refrengene sklir velplassert og svaiende, men like fullt likelydende forbi.»

VG, terningkast 4:

«Neste gang forventer vi imidlertid at Kurt våger å ta et enda lengre skritt til siden for å utfordre seg selv og sine medarbeidere.»