Hopp til innhold

Skrev brev til ordføreren

11-åring orket ikke lenger å gå den farlige veien mellom Straumsfjellet og Brattholmen skole hver dag. Derfor utfordret hun ordføreren til å gå veien.

Ordfører går skolevei
Foto: Thomas Ystrøm Johnsen / NRK

Ordfører går skolevei
Foto: Thomas Ystrøm Johnsen / NRK

11 år gamle Vilde Ness Eide skrev epost til ordfører Jan Utkilen i Fjell kommune og inviterte han til å gå sammen med henne og venninene til skolen.

Han tok utfordringen, og i dag testet han ut den utsatte strekningen.

Det tar en halv time å gå veien. På store deler av strekningen er det smal vei og mye tungtrafikk. Ordføreren opplevde skoleveien som livsfarlig, og forstår at barna er redde.

Ikke nok penger

«Sikring av veien har stått på kommunen sin prioriteringsliste i 20 år, men vi har ikke hatt nok penger til å utbedre strekningen», forteller han.

For to år siden ble det gjort vedtak om å sette av 6 millioner, men det var ikke nok til at vegvesenet kunne sette i gang arbeidet. Nå gir Fjell kommune 14, 1 millioner i tilskudd og fullfinansierer dermed fortau langs hele veien.

«Vi håper at vegvesenet kan komme i gang med byggingen raskt, slik at arbeidet er i gang i løpet av høsten», sier Utkilen.

Godt fornøyd

Vilde Ness Eide var godt fornøyd med det ordføreren kunne love, men tror ikke det blir trygg skolevei mens hun går på skolen.

«Det viktigste er at det blir trygt for dem som kommer etter oss», sier den engasjerte 6.klassingen.