Skjøt mot bensinstasjon på Frekhaug

To unge menn pågrepet etter skuddrama torsdag kveld. – Skremmende, sier rystet innehaver.

Skudd mot bensinstasjon på Frekhaug

SKUTT I STYKKER: Slik ser vinduet i inngangspartiet på Esso-stasjonen ut etter dramaet torsdag kveld.

Foto: Privat

Det var like etter stengetid torsdag kveld at en bil kjørte inn på området til Esso-stasjonen på Mjåtveitflaten i Meland. Mens to ansatte og en kunde var inne i lokalet, fyrte en mann i bilen av fem skudd mot vinduene i bygget.

Skuddskader på bensinstasjon på Frekhaug

GIKK GJENNOM: Flere av kulene har laget hull i vinduene.

Foto: Privat

– Ser våpen ut av vinduet

Et av vinduene i inngangspartiet fikk store skuddskader. De fire andre vinduene er på baksiden av bygget. Ingen personer kom til skade i dramaet.

– Dette er virkelig skremmende. Jeg tenker jo på sikkerheten for mine ansatte, og vi satte store ressurser inn på å finne ut hva dette var, forteller daglig leder Jim Roger Gripsgård til NRK.

Bensinstasjonens overvåkingskameraer hadde fanget opp hendelsen, og bildene førte til at politiet få timer senere gikk til pågripelse av to unge menn.

– På bildene kan vi se et våpen komme ut av et bilvindu, sier politioverbetjent Svein Arne Hatlevik ved Nordhordland lensmannskontor til avisa Nordhordland.

Tror ikke på sinne mot stasjonen

Våpenet viste seg å være en softgun, en replikamodell med plastkuler. Skytteren har vedgått straffeskyld for episoden. De to pågrepne ble sluppet løs av politiet etter avhør ved firetiden i natt.

Gripsgård velger å se på hendelsen som guttestreker.

– Jeg tror ikke det ligger noe sinne bak. Men dette vil få konsekvenser for guttene. Foruten oppgjøret med politiet, må de regne med å stå til ansvar for skader på over 50.000 kroner. Alle de fem vinduene må skiftes, sier innehaveren.

Betjeningen på bensinstasjonen vet godt hvem de to guttene er.

– Jeg tipper det går lang tid før vi ser dem igjen her, sier Gripsgård.

Laster kart, vennligst vent...