Hopp til innhold

Skal grave på nytt etter Dung

Etter sommeren setter politiinspektør Tore Salvesen i gang nye søk etter Dung Tran Larsen. Det skjer blant annet etter nye tips fra «klarsynte».

Tore Salvesen

FØLGER NYE SPOR: Politistasjonssjef Tore Salvesen har siden 2007 lett etter Dung Tran Larsen. Nå graver han på ny i håp om å løse mysteriet.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Dung Tran Larsen

SAVNET: Dung Tran Larsen har vært savnet siden juli 2007.

Foto: NRK

Dung Tran Larsen har vært savnet i snart syv år, fra hjemmet sitt i Krabbedalen i Bergen. Mysteriet har vært en av de mest omtalte forsvinningssakene – og letejobben en av de mest omfattende.

Det har vært gjennomført mer enn femti søk etter den savnende kvinnen. Nå setter politiet i gang en ny omfattende gravejobb i håp om å finne henne.

– Vi har besluttet at vi i høst på nytt skal gjennomføre grundige søk. Det skal skje på steder vi allerede har vært, og på tre nye steder som vi ønsker å søke, sier Salvesen til NRK.

– Vil være 100 prosent sikre

Beslutningen skjer etter flere nye tips den siste tiden. I går hadde politiet et møte der de vurderte hva de skulle gjøre med den nye informasjonen.

Leter etter Dung Tran Larsen i Rådalen.

50 SØK: Politiet har gravd over 50 ulike steder etter Dung Tran Larsen. Her fra søk i søppelanlegget i Rådalen.

Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Vi gjør dette blant annet etter tips fra denne synske.

Konklusjonen ble altså å gå i gang med nye «kvalitative søk» på steder politiet allerede har gravd – og å grave tre nye steder.

Tidligere har politiet blant annet gravd opp hagen utenfor boligen der Dung Tran Larsen bodde.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljene om hvorfor vi graver på nytt der vi allerede har vært. Men det er etter en nøye gjennomgang av søkene vi har gjort og for å være 100 prosent sikre på at vi har gjort de på en så god måte som mulig, sier Salvesen.

Salvesen vil ikke si hvilke nye plasser de nå skal grave.

– Det kan jeg ikke gå inn på av naturlige årsaker.

Kjent «klarsynt» inn i saken

Salvesen er blitt kjent for sine uttalelser om at han aldri vil gi opp søket etter Dung Tran Larsen. Det til tross for mange forsøk og nye spor de siste årene – alle med negativt resultat.

Denne våren har det nok en gang kommet nye tips på bordet til Salvesen i Bergen vest-politiet. En person som hadde en observasjon fra tidsrommet Larsen ble meldt savnet, meldte seg i vår etter å ha gått rundt med dårlig samvittighet i syv år.

I tillegg kom det tips fra en person som kaller seg klarsynt. Det var Michael Winger, som har vært involvert i flere drapssaker, som kontaktet politiet og mente han kunne bistå. Winger bisto blant annet politiet i en drapssak i Østfold i fjor.

Salvesen bekrefter at tipset fra Winger har medvirket til de nye søkene.

– Det er med bakgrunn i konkrete tips. Det ene er blant annet med tips fra denne synske, sier Salvesen.

Winger ønsker ikke å kommentere saken.

– Det er opplysninger i disse tipsene som er interessante, og som er så konkrete at vi finner grunn til å bruke ressurser på dette. Også er det selvsagt fordi vi ennå ikke har funnet Dung Tran Larsen.