– Mange er i sjokk og vi finner ikke ord

– Dette er bare trist og preger hele lokalsamfunnet, sier ordfører Solfrid Borge i Ullensvang herad.

Ordfører Solfrid Borge

SJOKK: Ordfører i Ullensvang herad, Solfrid Borge, forteller at store deler av lokalbefolkningen er i sjokk etter helikopterulykken mandag kveld.

Foto: Ingre Kristoffersen

I 13-tiden tirsdag bekrefter politiet i Hardanger at alle de fem er bosatt i Hordaland. Tre av dem i bergensområdet, én i Ullensvang og én i Vaksdal, melder NTB.

– De fem er i familie eller har familiære relasjoner, opplyser politioverbetjent Øystein Torsnes i Hardanger lensmannsdistrikt til NTB.

– Mange er i sjokk

– Vi har ennå ikke fått bekreftelse på at alle pårørende har blitt varslet, og kan derfor ikke gi flere opplysninger om de involverte, sier Torsnes.

– Mange er i sjokk og en finner ikke ord, sier Borge.

– En så stor ulykke preger hele lokalsamfunnet. Det er bare trist, sier Borge.

Kommunen oppretter mandag et krisetilbud til de som ønsker å få hjelp. I natt har det vært mulig å få hjelp og fra tirsdag klokken åtte vil det være krisetilbud ved kommunehuset. Se informasjon på kommunens hjemmeside.

– Det er mange involverte. Både de som har fraktet de forulykkede og pårørende.

Folk henvendte seg til kommunehuset mandag kveld.

Les også:

Kommunen tilbyr krisehjelp

– Hva slags tilbud har dere?

– Nå i ferietiden er jeg glad for at vi har kunnet samle en del ekspertise. Vi har prest og psykiatrisk kompetanse. Jeg håper vi kan gi den beste hjelpen, sier Borge.

Bekrefter tre omkomne

Politiet bekrefter tirsdag morgen overfor NRK at tre personer har omkommet i helikopterulykken og at to personer er savnet.

– Det er to som ikke er funnet. Men det er ingenting som tyder på at de har kommet seg vekk fra helikopteret, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

- Hva skjer i området nå?

– Det som skjer nå er at det er vakthold i området. Kriminalteknikere og Havarikommisjonen er på vei til stedet. Det er ikke lenger en redningsaksjon, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

– Ikke utlendinger

– Kan du si noe om hvem de fem personene er?

– Vi vet at de som var om bord i helikopteret var i området på grunn av hyttebygging. Vi kan foreløpig ikke si noe om hvor de omkomne er fra, men vi vet at det ikke er utlendinger, sier Hilland.

Havarikommisjonen er nå på vei fra Oslo til Ullensvang og er ventet ankommet tidlig tirsdag formiddag.

Helikopterulykke Ullensvang

Sea King-helikopteret kom til Kinsarvik rundt 20.15 måndag kveld. Foto: Inge Kristoffersen

Foto: Inge Kristoffersen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.