Siste sjanse for alpinmorro

Til helgen er det siste mulighet for dem som fremdeles ikke har satt alpinskiene eller snowboardet i boden.

Snøbrett

SLIK BLIR DET: Se godt på bildet. Dette er reklamen for hvordan det blir i helgen. Kanonføre og sol fra skyfri himmel.

Foto: Trond Henning Monan / NRK

Ta med i vurderingen at meteorologene lover sol fra skyfri himmel.

- Prima vær

Meteorologen sparer ikke på superlativene for helgens vær.

- Det blir prima vær i helgen. Solen kommer til å skinne fra klar, blå himmel, og det blir litt mildere. Vinden blir ikke sterkere enn en skiftende bris, forteller statsmeteorolog Ingmar Vikane ved Værvarslinga på Vestlandet.

Gradestokken kan vise 10 grader, men det vil fryse på om nettene.

Mangler ikke snø

Forholdene i alpinbakkene i Hordaland er det ingenting å si på. Snø er det i massevis og nattefrosten sørger for at løypene blir tilnærmet perfekte for både fartsglade og de mer forsiktige.

Eikedalen, Furedalen og Voss avslutter skisesongen førstkommende helg. Det vil si; Eikedalen holder døren litt på gløtt.

- Vi stenger i utgangspunktet etter helgen, men kommer til å ta opp om vi skal ha åpent også neste helg. Vi har nok av snø og det er ikke så mye som skal til før vi snur oss rundt. Føret er nesten som puddersnø her oppe nå, reklamerer Fredrik Tønjum.

Konkurrentene i Furedalen og på Voss kommer til å stenge etter helgen uansett.

- Årsaken er det blir mye mer turgåere og de bruker ikke heisen likevel, sier Brynjulf Bergesen i Furedalen.

Myrkdalen åpen én uke til

Hadde du planer om båtpuss til helgen, har du en liten mulighet likevel til å teste ferdighetene en siste gang for sesongen. Myrkdalen fjellheisar holder sitt anlegg i Myrkdalen åpent hver dag frem til og med neste helg.

Er du ekstra skiinteressert, lokker skisenteret i Røldal med åpent anlegg til 12.mai. Per dags dato er det hele fire meter snø i alpinanlegget.